AVANÇ DE L’ENQUESTA DEL CLIMA 2017

LA PLANTILLA PERCEP UNA MILLORA GENERAL

17 de maig de 2018. Ahir es van presentar a la RLT els resultats de l’enquesta de clima laboral realitzada el passat trimestre. Ha participat el 71% de la plantilla (set punts més que el 2015), amb una millora en tots els elements avaluats.

Confidencialitat de les dades

Korn Ferry (del grup HayGroup) ha tornat a fer l’enquesta aquest any. A la presentació van insistir en la confidencialitat estricta de les dades recollides, conforme al certificat de seguretat ISO27001. També van assegurar que mai aportaran les dades en brut a Caixabank, només l’anàlisi i resultats. Igualment van afirmar que totes les dades de qualsevol grup identificable amb menys de deu enquestes realitzades són automàticament rebutjades.

Major participació

Destaca l’augment de 7 punts percentuals pel que fa al 2015, amb una xifra total del 71%, i una parcial de 72% a la xarxa i de 67% en els serveis centrals.

Tot i que enguany més d’un dan s’ha esmerçat a animar els seus subordinats a realitzar l’enquesta, encara queda gairebé un 30% de la plantilla que passa de fer-la o per desinterès, per por o per desconeixement.

Resultats generals

El total de població a favor, és a dir, respostes positives o molt positives, arriba al 75% de mitjana. Les respostes neutres són el 16%, mentre que el total de població no a favor arriba al 9%.

La població a favor ha augmentat 6 punts pel que fa al 2015.

No és una mala dada, en aquest tipus d’enquestes, però tampoc és per tirar coets.

Els extrems

Sobresurt espectacularment l’orgull de pertinença a l’empresa, mentre que, a mesura que les preguntes es fan més concretes, el resultat empitjora. Així destaca com a dada dolenta, la percepció sobre la conciliació laboral, les càrregues de treball, la pressió, la retribució variable i la comunicació de baix a dalt.

També és apreciable el biaix d’edat: com més edat, pitjors valoracions.

Quant tinguem disponible la informació, oferirem una anàlisi més detallada.

Un comentari a “AVANÇ DE L’ENQUESTA DEL CLIMA 2017

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.