PROCEDIMENTS SANCIONADORS

PER A LA UGT ÉS URGENT REVISAR LA POLÍTICA DISCIPLINÀRIA

19 d’abril de 2018. L’elevada tensió a la qual se sotmet a la plantilla, portant-la a vegades als límits de la normativa, l’excés de zel regulador extern i certa tendència a ser més papista que el Papa a casa nostra, han provocat un augment d’expedients disciplinaris amb resultat advers. Des de la UGT tornem a dirigir-nos a la direcció perquè s’abordin de forma global els procediments disciplinaris i sancionadors, a fi de millorar les pràctiques empresarials i cercar el màxim respecte als seus treballadors.


Què li demanem a la direcció

  • Que garanteixi la defensa justa dels treballadors implicats en els procediments sancionadors, i que regeixin en tot moment, els principis de tipicitat, proporcionalitat i culpabilitat.
  • Que modifiqui, sobretot informàticament, els protocols i processos per evitar pràctiques indesitjades.
  • Que vigili perquè la pressió comercial no entri en col·lisió amb el compliment de la normativa.

Per a la UGT la comesa d’auditoria no és ni perseguir infidels ni ser martell d’heretges. El seu gran coneixement transversal de les pràctiques que es donen en l’empresa ha de servir per millorar els procediments abans de trobar culpables.

En aquest sentit, no són permissibles auditories que es passen de frenada, auditories en les quals se sotmet l’implicat a llargs interrogatoris incriminatoris, i en els quals es persegueix abans un reconeixement de culpa que una anàlisi objectiva i imparcial dels fets.

No és auditoria qui ha d’assumir funcions disciplinàries, encara que sigui en fase d’instrucció, cosa que li correspon a altres instàncies. Si l’entitat insisteix a donar-li aquest ús a les auditories exigirem la nostra presència en aquests procediments, per oferir la defensa necessària als nostres representats.

Com actuar davant d’una auditoria

De les respostes que donem a l’auditoria es poden derivar conseqüències no desitjades, de manera que atendrem els requeriments informatius que ens facin, amb el màxim respecte i cortesia a qui ens audita, però recordant que

  • Hem de mantenir la calma, en una actitud serena i objectiva;
  • No signem en calent res que se’ns presenti per escrit sense abans haver-ho meditat, i si cal, després d’haver-te assessorat amb el teu delegat sindical més proper. Les respostes has de realitzar-les sense coacció ni cap pressió.
  • No responguem a preguntes dirigides a respostes no ajustades a la realitat, per molt que ens prometin que si ho fem, evitarem mals majors.
    Pots parar l’interrogatori en qualsevol moment per assessorar-te.
  • La jurisprudència et permet gravar la conversa, que serviria per provar en quins termes exactes i de quina manera s’ha produït.
  • Deixar constància de la teva afiliació i manifestar per escrit la teva sol·licitud que se’ns informi, arribat el cas, de les actuacions sancionadores, a fi de poder realitzar les al·legacions que siguin procedents. Compteu amb el suport i assessorament del nostre equip especialitzat.

Per a la UGT tot el procediment sancionador, des del seu origen, sigui desenvolupat per auditoria, o per qui sigui, ha de defensar els interessos de l’entitat, però també al treballador, que és part de l’empresa, i respectar escrupolosament els principis bàsics de tipicitat, proporcionalitat i culpabilitat. I insistim, que, si l’auditoria assumeix funcions presancionadores, que al nostre entendre no li corresponen, exigirem la nostra presència en aquells casos que així ho sol·liciti l’afectat.


CIR180419 PROCEDIMENTS SANCIONADORS
(0.5 MiB, 104 downloads)

Un comentari a “PROCEDIMENTS SANCIONADORS

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.