1r DE MAIG, DIA INTERNACIONAL DEL TREBALL EN EL SECTOR FINANCER

1r DE MAIG, DIA INTERNACIONAL DEL TREBALL EN EL  SECTOR FINANCER
El pròxim 1 de maig celebrem el dia Internacional del Treball, en el qual tornarem a reivindicar la greu situació de les persones que treballem en el sector financer.

La crisi financera que es va iniciar en el 2008 ha suposat la destrucció de més de 110.000 llocs de treball fins a l’any 2019 i, ara, amb l’excusa de la digitalització, pretenen liquidar les plantilles a preu de saldo, mentre els salaris de l’alta direcció creixen exponencialment.

Actualment s’estan executant tres expedients de regulació d’ocupació (ERO) que posaran al carrer a 5.122 famílies, als quals s’afegeixen els que s’estan negociant a CaixaBank i BBVA (11.241 famílies) i això no acaba.

Treballadores i treballadors essencials?
  • Quan treballem dia a dia en les oficines en plena pandèmia.
  • Quan tramitem moratòries hipotecàries per a alleujar la situació d’un milió i mig de famílies i autònoms. (Dades AEB)
  • Quan vam fer arribar més de 120.000 milions d’euros a gairebé un milió d’empreses, d’elles un 98% de pimes, la qual cosa va permetre salvar del tancament definitiu a milers d’empreses en els primers mesos de la crisi * (Dades AEB)
I ara, al mateix temps que les Entitats publiquen els seus resultats de l’exercici i les seves previsions a futur, les direccions opten per la DESTRUCCIÓ D’OCUPACIÓ.
A LA UGT REBUTGEM AQUEST MODEL DE DIRECCIÓ DE BANCA BASAT EN LA REDUCCIÓ DE COSTOS MITJANÇANT ACOMIADAMENTS FORÇOSOS I ELIMINACIÓ DE DRETS DE LES PLANTILLES.

#TotsSomCaixaBank                         #LaForçad’AvançarJunts

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

enllaços d’interès