3a Reunió ERO

3a Reunió ERO

#T@tsSomCaixaBank

En la reunió celebrada ahir, Tots els Sindicats de CaixaBank -tots a l’una- hem donat a la direcció un missatge clar de rebuig a totes les mesures vergonyoses de reestructuració que ha posat sobre la taula, manifestant un absolut rebuig als acomiadaments forçosos, a les mesures traumàtiques i a la retallada de condicions laborals i hem exigit escometre l’homologació de les condicions salarials i laborals.

Resum de la reunió:

La UGT hem rebatut les premisses pessimistes al·ludides per l’empresa que no justifiquen ni els acomiadaments ni la retallada de les condicions laborals plantejat per la Direcció de CaixaBank.

Per tant, des de la UGT exigim que:

 • El nombre de sortides ha de venir determinat únicament per la quantitat de sol·licituds d’adscripcions voluntàries de la plantilla.
 • Eliminació de la clàusula de tancament.
 • Homogeneïtzació de condicions per a tota la plantilla i retirada de la modificació de condicions laborals sobre la base de l’article 41.
 • Retirar el supòsit de rebuig a les mesures de baixes indemnitzades per desequilibri generacional (percentatge de persones treballadores majors de 50 anys adscrites a la mesura sigui superior al 50% del total d’adscripcions).
 • Retornar a les fórmules de consens aconseguides en els últims acords de reestructuració signats en l’Entitat.

Pacta sunt servanda”

Els acords estan per a complir-se i han de ser complerts en els seus propis termes. Sobre la base d’aquest principi del dret, hem exigit a la direcció que retiri les seves propostes que contravenen les condicions laborals recollides en els acords de:

 • Oficines Stores i inTouch (signats el 27-4-2017 i 28-4-2018) referent a la reducció/eliminació dels plusos d’Horari Laboral Singular, criteris d’adscripció i cobertura de les places, acceleració de la carrera professional, i sistema de compensació de menjars.
 • Gestors de clients (signat el 2009), és inacceptable la seva proposta d’unificació de la carrera de gestors a l’actual de GC I.
 • Cobertura de Vacances i baixes (signat el passat 24-1-2020), és inacceptable que pretenguin eliminar el compromís recollit en aquest acord a aquest efecte de cobrir les vacances i cobertures de baixes per naixement de fills, malaltia o accident de treball.
 • Desvinculació de caràcter voluntari (signat el 29-7-2016). La Direcció ha de desistir de l’adscripció forçosa de les persones treballadores que, en funció del que s’estableix en aquest acord, es troben en situació d’Excedència Incentivada (EIC) amb dret a reingressar en la plantilla de CaixaBank al novembre de 2021. Més aviat, les 58 persones que actualment estan en Excedència Incentivada CaixaBank, han de poder accedir, si així ho estimen voluntàriament, adscriure’s a les mesures de baixa indemnitzada que si escau s’arribin a acordar en aquest procés de reestructuració.

Per la seva part la dirección ha realitzat els següents moviments:

 • Ha reconegut l’obligatorietat de formalitzar el conveni especial amb la Seguretat Social per als treballadors majors de 55 anys afectats per les mesures d’extinció.ç
 • Ha matisat la seva proposta d’extinció inicial en 500 persones, assegurant la seva recol·locació amb mobilitat dins del grup.

Pròxima reunió el dia 5 a Madrid. La direcció donarà explicacions a la RLT del Pla de Recol·locació anunciat.

#T@tsSomCaixaBank                        #LaForçaD’AvançarJunts

About The Author

Ivan Argüelles Álvarez

Secretari d'Acció Sindical d'UGT CaixaBank. "Vaig entrar a CaixaBank el febrer de 2002. Sóc pare de dues nenes i un nen. La meva passió: la meva família i el Tai-Jitsu.

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.