8 de Març. Dia Internacional de la Dona

8 de Març. Dia Internacional de la Dona

La igualtat, a més de ser un dret fonamental i una qüestió de justícia, constitueix una necessitat social i de la nostra economia. És imprescindible perquè les empreses siguin competitives. Un model de competitivitat basat en la qualitat dels productes i els serveis no és possible sense igualtat real entre dones i homes en els centres de treball.

La revisió dels drets de les dones mostra que, malgrat alguns avanços, cap país ha aconseguit la igualtat de gènere. No podem dir igualtat a tot just una quarta part dels càrrecs de poder. No obstant això, aquesta és la realitat actual de la representació de les dones en tot aquest àmbit. Els homes són el 75% dels parlamentaris, ocupen el 73% dels llocs directius i sumen el 70% dels negociadors climàtics i la pràctica totalitat dels encarregats d’establir la pau. Aquest món no és inclusiu ni igualitari; hem de prendre mesures immediatament per a crear un que no discrimini les dones. Només hi haurà igualtat amb una representació igual, és el mínim acceptable.

Phumzile Mlambo-Ngcuka.

Directora Executiva de la ONU Women

La pandèmia ha evidenciat en major mesura els desequilibris i desigualtats de gènere entre dones i homes i ha posat de manifest importants dèficits del nostre estat de benestar i de protecció social.

Durant la pandèmia s’han posat de manifest les greus conseqüències socials, especialment negatives que tenen per a les dones les tasques de cures i l’absència de bones polítiques de corresponsabilitat i de protecció social, tant per a les dones que treballen en el sector de cures, com per a les treballadores que assumeixen de manera majoritària aquestes tasques en l’àmbit de la llar, i que han hagut de compatibilitzar treball i cures familiars, i que s’han fet especialment evidents durant els períodes més restrictius de la mobilitat i els confinaments domiciliaris.

T@TS HEM DE TREBALLAR CAP A UNA SOCIETAT IGUALITÀRIA

Malgrat els avanços, persisteixen encara importants desigualtats estructurals que provoquen la permanència de bretxes de gènere en l’ocupació, la qual cosa es tradueix en menys oportunitats laborals per a les dones i per tant, en limitacions al seu dret a l’autonomia personal i a la igualtat.

LA UGT EXIGEIX

 

  • Exigir el compliment dels plans d’igualtat en els termes que obliga la legislació.
  • Mitjançant el diàleg social, derogar els aspectes més lesius de la reforma laboral i especialment aquells que afecten de forma més negativa a les treballadores.
  • Incrementar i millorar les polítiques actives d’ocupació i especialment les dirigides a l’increment de la participació i permanència de les dones en el món laboral.
  • Adoptar polítiques amb perspectiva de gènere en tots els àmbits i especialment en matèria de cures.
  • Reforçar i garantir els instruments i recursos de vigilància, control i sanció de l’Autoritat Laboral per al compliment efectiu del principi d’igualtat en l’àmbit laboral.
  • Mitjançant el diàleg social, dissenyar una llei d’igualtat salarial que contribueixi de manera eficaç a combatre la bretxa salarial eliminant la discriminació retributiva entre homes i dones.
  • Adoptar mesures i polítiques dirigides a aconseguir la representació paritària en tots els òrgans de representació i decisió, en les diferents estructures polítiques, socials, acadèmiques, científiques, culturals econòmiques i de qualsevol àmbit de la societat espanyola.

L’assoliment de la igualtat efectiva entre dones i homes és un objetiu prioritari i un principi irrenunciable.

#LaForçad’AvançarJunts

About The Author

Virginia Madera

Secretària d'Igualtat de la UGT CaixaBank. "Vaig entrar a CaixaBank l'abril de 1999 obrint com a directora l'oficina 4497 de Móstoles. Tinc un fill. M'encanta viatjar i estar amb la meva família. Sóc tenaç i lluitadora. El que més m'agrada d'estar a la UGT és treballar per poder canviar les coses dins d'una estructura sòlida i organitzada."

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.