Assolit Acord d’Aplicació del Conveni a CaixaBank

Assolit Acord d’Aplicació del Conveni a CaixaBank

Hem Aconseguit Arribar a un Acord que Possibilita l’Adaptació al Marc de CaixaBank el que es disposa en el Conveni Col·lectiu en Vigor i que Suposa una Millora en el si de l’Entitat Respecte de les Normes Mínimes Contingudes en aquest.

 • La revaloració de la Millora Salarial Caixa (a excepció dels nivells del IV alI) així com aquells plusos i complements salarials amb naturalesa revisable definida en els acords laborals interns de CaixaBank.
 • Mantenir les garanties salarials establertes en els acords laborals d’integració vigents.
 • L’aplicació dels mínims salarials establerts en el conveni, amb aplicació efectiva des del dia 4 de desembre.
 • Mantenir els efectes de la garantia establerta respecte a la fórmula de càlcul de meritació dels cinc triennis per al personal que es trobava d’alta a CaixaBank el maig de 2012.
 • Incorporar la possibilitat de gaudir de manera alterna els tres dies hàbils establerts en el nostre Protocol de Conciliació per al supòsit concret de malaltia greu, hospitalització o intervenció quirúrgica sense hospitalització que requereixi repòs domiciliari, de parents fins al segon grau de consanguinitat o afinitat.
 • Establir el caràcter de dies hàbils del termini addicional per desplaçament en el cas de necessitar fer un desplaçament per gaudir del permís de defunció, accident o malaltia greu, hospitalització o intervenció quirúrgica sense hospitalització que requereixi repòs domiciliari.
 • Establir el caràcter de dies hàbils del permís per trasllat de domicili.
 • Estendre l’ajuda a la formació de fills/es al personal declarat en discapacitat absoluta i gran invalidesa.
 • Es crea una comissió de seguiment específica en la que tractarem les circumstàncies i les conseqüències relatives a la implementació a CaixaBank del teletreball i modalitats de treball a distància regulades en l’article 14 i disposicions addicionals onzena i dotzena del Conveni Col·lectiu en vigor.
 • S’estenen les garanties, tant col·lectives com sindicals, establertes en l’articulo 14 del conveni col·lectiu per a les modalitats de teletreball inferiors al 30% de la jornada de treball i a les adoptades per l’entitat derivades de la Covid-19.
 • S’estableix el dret d’accés preferent a vacants presencials dels qui facin treball a distància enfront de contractacions externes.
 • El treball a distància i el teletreball seran objecte d’anàlisi en l’àmbit del pla d’Igualtat amb la finalitat de valorar si la seva implementació pogués tenir alguna incidència en la perpetuació de rols i estereotips i, en el seu cas, implementar mesures per a fomentar la corresponsabilitat entre dones i homes.

Amb la creació d’aquesta comissió de seguiment específica, i tal com la UGT vam proposar a la negociació del present acord, es garanteix abordar en un procés consensuat amb la RLT, la implementació i desenvolupament de les diferents modalitats de treball a distància que ja s’estan realitzant a la nostra entitat.

#UnitsGuanyemTots

About The Author

Ivan Argüelles Álvarez

Secretari d'Acció Sindical d'UGT CaixaBank. "Vaig entrar a CaixaBank el febrer de 2002. Sóc pare de dues nenes i un nen. La meva passió: la meva família i el Tai-Jitsu.

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

enllaços d’interès