Select Page

COBERTURA DE PLACES DE LES OPOSICIONS DE NIVELLS X, VIII i VII

COBERTURA DE PLACES DE LES OPOSICIONS DE NIVELLS X, VIII i VII

LA UGT INSISTEIX QUE ES COBREIXIN TOTES LES PLACES

6 de juliol de 2017. Les proves de capacitació que se celebren a la nostra empresa estan regulades pel conveni sectorial (nivells X i VIII) i per acord intern (nivell VII). Tanmateix, aquestes darreres tenen l’origen en les antigues oposicions a oficial superior que sí que estaven emparades pel conveni col·lectiu de l’època. Per a la UGT tots els processos són complementaris i cada vegada que coincideixin en el mateix exercici s’han de cobrir totes les places.


Una reivindicació històrica de tota la representació laboral

Així com les oposicions de nivell X estan vinculades als resultats de les de nivell VIII (qui aprova el nivell superior deixa vacant la seva plaça de nivell X que s’adjudica al següent), això no passa amb les de nivell VII.

Cada vegada que coincideixen en el mateix exercici, la representació laboral ha demandat que també els aprovats de nivell VII deixessin disponibles les places assolides en les oposicions de nivells inferiors. I la resposta de l’empresa sempre ha estat negativa.


La UGT ha arribat fins al Tribunal Suprem

Mentre ara alguns es lamenten i comuniquen a toc de trompeta que són els únics que treballen per la plantilla i que estan molt preocupats per la inacció dels altres, la UGT ha utilitzat totes les armes disponibles per resoldre aquest assumpte.

El 14 de març del 2011 la UGT va interposar conflicte col·lectiu per aquesta qüestió sense que, ves per on, cap força sindical s’adherís a la demanda. Dissortadament el Tribunal Suprem (sentència de 10 de maig de 2012) va acabar donant la raó a l’empresa per estimar que es tracta de dos processos diferents i que formalment es compleixen totes les condicions establertes tant pel Conveni com per l’acord de 9/12 / 2004 que regula les oposicions de nivell VII.

Malgrat aquest cop jurídic, des de la UGT continuem defensant que la cobertura de totes les proves ha de ser real i efectiva. No ens val amb el compliment formal.

El fet és que en les oposicions d’aquest any 50 places de nivell VIII i 20 de nivell X han quedat desertes. No tenim cap dubte que a la llum de la sentència del Tribunal Suprem això és correcte. Però tampoc no tenim cap dubte que no es fa justícia ni a l›ànim de tots el que han dedicat moltes hores de preparació intensiva, ni al prestigi de les oposicions.

Així doncs que no et confonguin amb el que va escampant per arreu alguna força sindical.


CIR170706 COBERTURA DE PLACES (0.2 MiB, 251 downloads)

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

enllaços d’interès