COMITÈ SALUT LABORAL

COMITÈ SALUT LABORAL

Comitè de Salut Laboral: La direcció gira la truita sobre el col·lectiu de risc i segueix sense negociar un pla clar de protecció per a la plantilla amb els sindicats.

 

A la reunió del CUSSL d’ahir, des de la UGT insistim en l’exigència de les mesures necessàries de protecció i prevenció, tenint en compte que no s’està produint cap negociació amb la RLT.

 


LA UGT EXIGEIX QUE ES MANTINGUI LA PROTECCIÓ DEL COL·LECTIU DE RISC TAL COM S’ANAVA FENT FINS ARA.


 

Davant el canvi de criteri respecte del col·lectiu de risc per part de Ministeri de Sanitat, des de la UGT hem demanat mantenir l’actual nivell de protecció. La direcció de l’entitat ens ha comunicat que vigilància de la salut encara no estava fent el seguiment a partir de les noves taules del Ministeri, però de fer-ho podria suposar la revisió de la gran majoria dels casos.

 


DES DE LA UGT EXIGIM UN PLA DE CONTINGÈNCIA AMB PARTICIPACIÓ I ACORD AMB ELS SINDICATS.


 

Exigim a l’empresa l’elaboració immediata d’un pla de contingència amb participació i acord amb la RLT tal com recull el procediment d’actuació de 8 d’abril de 2020 a les mesures de caràcter organitzatiu, punt 2 de la mateixa: “Establir plans de continuïtat de l’activitat davant d’un augment de les baixes laborals amb el personal o en un escenari d’increment del risc de transmissió en el lloc de treball, amb un procés de participació i acord amb la representació legal dels treballadors. “

En previsió de quan es produeixi la tornada a la normalitat, l’empresa ha informat de la realització de dos plans diferents, un per als SSCC i un altre per a la xarxa d’oficines i el desenvolupament d’una prova pilot en serveis centrals de Barcelona.

 


MANTENIMENT DE LES MESURES DE CONCILIACIÓ NECESSÀRIES.


 

Entre altres mesures de conciliació, com el manteniment del teletreball i les excedències, reduccions i permisos vigents, considerem necessari el manteniment del permís recuperable retribuït. En previsió de la reincorporació quan s’aixequi l’estat d’alarma, demanem que el permís recuperable retribuït es mantingui vigent mentre no canviïn les circumstàncies personals de l’empleat que van motivar-ne la concessió. Des de la UGT hem exigit, a més, que en cas de ser denegat, sigui motivada i per escrit.

 


DES DE LA UGT INSISTIM EN LES SEGÜENTS MESURES DE PROTECCIÓ PER A LA PLANTILLA DE CAIXABANK.


 

  • Sol·licitem la realització d’un test de la Covid-19 per tots/es els empleats/des previ a la seva reincorporació a l’oficina.
  • Mampares per a tots els llocs de treball d’atenció al públic. L’empresa va comentar que garantiran una mampara per oficina, cosa que ens sembla absolutament insuficient.
  • Respectar que siguin equips estancs per minimitzar la possibilitat de contagi.
  • Mantenir els torns rotatoris, prioritzant el teletreball, per mantenir el mínim de plantilla exposada.
  • Mantenir les condicions actuals de teletreball pel col·lectiu de risc.
  • Evitar tota aquella activitat comercial generada per canals no presencials (teletreball, Intouch, etc.) i que suposin l’afluència de clients físics a les oficines per a tasques no essencials.

 

Teletreballar amb qualitat també és important

Davant les dificultats que ens hem trobat per poder teletreballar en condicions des de casa, hem  sol·licitat un canal / plataforma / correu a on poder sol·licitar els mitjans necessaris per poder treballar des de casa (tauleta, telèfon, etc).

 

CIR20200417 COMITE DE SALUT LABORAL

 

 

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

enllaços d’interès