CONCILIAR EN TEMPS DE CORONAVIRUS: INSISTIM EN LA PLANIFICACIÓ

CONCILIAR EN TEMPS DE CORONAVIRUS: INSISTIM EN LA PLANIFICACIÓ

La Covid 19 planteja molts reptes a la plantilla i hem d’afrontar una situació laboral molt difícil, com la conciliació, que ens genera un estrès afegit a aquesta situació.

Per això, la nostra empresa no pot tornar a la improvisació i ha de començar a donar resposta als dubtes que tenim.

Cal abordar la necessitat d’atendre la cura de persones a càrrec en la situació actual a conseqüència del tancament de diversos establiments públics o concertats, com centres escolars, residències de gent gran o centres de dia, etc.

Són molt diverses les casuístiques en aquest temps d’excepcionalitat i cal donar opcions perquè la plantilla pugui conciliar i escollir la solució que millor s’adeqüi a les seves circumstàncies.

En el protocol de conciliació existent a CaixaBank, que es va renegociar el gener d’enguany, es recull una bateria de mesures que fan possible la conciliació en condicions normals (anterior a la Covid-19). No obstant això, ara mateix, aquesta mateixa conciliació no és possible d’acord amb aquestes mesures, doncs els serveis amb què compta la societat són mínims i, fins que no es recuperin, caldrà implementar noves mesures extraordinàries temporals.

Per això, i de manera URGENT, la UGT sol·licitem que s’obri una mesa de negociació per configurar les opcions i garanties necessàries perquè la plantilla, que es trobi en la situació referida, pugui atendre les seves obligacions personals sense veure’s afectada negativament en l’àmbit laboral .

La UGT sol·licitarà preferentment el treball en remot, l’adaptació de la jornada, que  permeti mantenir la retribució, o reduccions de jornada d’intensitat baixa, amb  pèrdua mínima de quantia retributiva.

La plantilla segueix responent amb responsabilitat, esperem que la direcció estigui a l’altura.

 

 

CIR20200429 CONCILIAR EN TEMPS DE CORONAVIRUS

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

enllaços d’interès