Conveni Col·lectiu: L’agraïment de la patronal són retallades

Conveni Col·lectiu: L’agraïment de la patronal són retallades

Comunicat conjunt de la UGT, CCOO i FINE

Dilluns 15 de juny, es va  celebrar telemàticament, una nova reunió de la mesa del Conveni d’Estalvi en la qual, CCOO, FINI i la UGT vam rebutjat les propostes fetes per la CECA. Propostes que, en cas que es duguin a terme, suposarien desfer l’estructura d’un Conveni que és la garantia de les condicions laborals i socials de les plantilles. Per això els hem dit que, si no rebaixen més que significativament les seves pretensions, difícilment es podrà aconseguir un acord de Conveni.

El que sí hem mostrat és la nostra predisposició, tenint en compte que es planteja un Conveni de cinc anys de durada, a valorar l’adopció d’alguna mena de mesura conjuntural com, per exemple, estudiar una distribució dels increments salarials que vagi de menys a més, en funció de la millora de la situació tant del sector com de l’economia en general. La CECA, per la seva part, únicament contempla algun increment salarial pels anys 2022 i 2023, i els xifren en un 0,5% per a cadascun d’aquests anys.

CCOO, FINI i la UGT, vam presentar el passat 26 de maig una proposta conjunta, sobre la qual la CECA ha mostrat la seva disposició a incorporar algunes qüestions en matèria de préstecs i bestretes, salut laboral, permisos i vacances, entre altres, però condicionant-les a l’acceptació per part nostra de totes les seves, que quantitativament tenen un pes infinitament major: eliminació de triennis, implantació de la jornada partida, augment de la mobilitat, eliminació de carreres professionals, ajudes a la formació de fills, etcètera.

Hem manifestat que proposarem una regulació molt completa del teletreball, així com de la transformació digital i els drets digitals, per evitar que els canvis que es produeixin afectin negativament les condicions laborals, a l’ocupabilitat de les persones i a la conciliació de la vida personal i laboral.

També hem instat a la CECA, des de CCOO, FINI i la UGT, al fet que comuniqui a les entitats que el gaudi dels permisos ha d’efectuar-se en dies laborables, tal i com han dictaminat recentment algunes sentències del Tribunal Suprem.

Finalment, s’ha tractat la qüestió de la ultraactivitat i la CECA ha anunciat que no contemplarà una ampliació del període de negociació, que finalitza aquest 30 de juny, tret que es produeixin substancials acostaments en la pròxima sessió. Si amb aquesta posició pretenen que acceptem les seves propostes, l’única cosa que aconseguiran és portar al sector a un seriós conflicte. Els treballadors i treballadores que s’han adaptat a la situació actual, fins i tot posant en perill la seva salut no mereixen, a canvi, retallades.

La CECA segueix obstinada a desmuntar el conveni però, ja avisem, que utilitzarem totes les eines al nostre abast per defensar els drets que durant tants anys ens ha costat aconseguir

La pròxima reunió se celebrarà el 29 de juny d’enguany

#AmbLaNostraPlantilla

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

enllaços d’interès