Convocatòria de Reunions Fora de la Jornada Laboral

Convocatòria de Reunions Fora de la Jornada Laboral
Presentem Denúncia davant la Inspecció de Treball atesa la Proliferació de Convocatòries de Reunions o Actes fora de la Jornada Laboral Ordinària.
No és comprensible que reunions virtuals de 45 minuts sobre continguts que l’entitat entén com d’alta prioritat no es puguin realitzar dins de l’horari laboral, i en canvi sí que sigui possible realitzar 3 o 4 live meetings setmanals de més d’una hora de durada, enviar-nos infinitat de correus electrònics o massacrar-nos a trucades sol·licitant rapports de vendes.

¡¡ PROU !!

Drets
Ja n’hi ha prou de creure que el nostre dret a tenir temps lliure depèn de la voluntat de qui està un graó per damunt.
Drets
Ja n’hi ha prou de creure que el nostre dret a tenir temps lliure depèn de la voluntat de qui està un graó per damunt.
Voluntarietat
Ja n’hi ha prou de passar llista en reunions “voluntàries” convocades més enllà del nostre horari laboral.
Sense amenaces
Ja n’hi ha prou d’haver de sentir que si un apoderat d’una oficina no vol assistir a reunions a la tarda que aixequi la mà i sigui conseqüent…

S’és menys professional o menys vàlid per voler tenir una vida privada plena i compatible amb un càrrec de responsabilitat en una gran empresa?.

El mes de gener de 2020, la UGT i la resta de la RLT, vam signar amb la direcció de CaixaBank, “l’Acord Laboral de Desconnexió Digital i Ús Eficient del Temps de Treball” en el qual es regula el nostre dret a la desconnexió digital, per garantir el respecte del temps de descans fora del temps de treball legal, , així com el respecte a la nostra intimitat personal i familiar.

Una de les mesures que s’estableixen és que les reunions per a qualsevol activitat han de ser convocades dins dels límits de l’horari laboral, excepte per causes justificades que així ho impedeixin, i en aquest cas seran considerades temps de treball efectiu a l’efecte de registre de jornada.

Dret a la Desconnexió

"(...) les reunions per a qualsevol activitat es convocaran dins dels limitis de l'horari laboral de cada persona.

Si per causes justificades, les mateixes s'han de realitzar fora d'aquesta jornada ordinària, l'assistència i els desplaçaments necessaris en el seu cas seran considerats temps efectiu de treball a l'efecte delregistre de jornada(...)"

Per a nosaltres no hi ha acords més o menys importants i el que es pacte és sagrat, així que davant les reunions convocades fora de la jornada laboral ordinària, sol·licitem justificació de les causes per les quals aquestes convocatòries no poden realitzar-se dins de l’horari laboral.

Atès que han decidit no donar cap justificació, i seguir endavant amb les reunions, i guiant-nos sempre per la defensa dels nostres drets, hem procedit a presentar la denúncia corresponent davant la Inspecció de Treball.

#UnitsGuanyemTots

About The Author

Ivan Argüelles Álvarez

Secretari d'Acció Sindical d'UGT CaixaBank. "Vaig entrar a CaixaBank el febrer de 2002. Sóc pare de dues nenes i un nen. La meva passió: la meva família i el Tai-Jitsu.

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.