COVID – 19: LES MESURES ACTUALS SÓN INSUFICIENTS

Des de la UGT fa setmanes que reclamem a la direcció l’assumpció de mesures preventives que evitin situacions de risc a través del foment del treball remot, utilització d’equips individuals de protecció (màscares, guants, …), reducció dels horaris d’atenció al públic, restriccions en l’accés de clients als centres de treball o fins i tot el tancament d’aquests.

No podem anar a remolc del ritme que van marcant els esdeveniments, implementant mesures que es van quedant curtes. Prevenir és anticipar-se, prendre precaucions o mesures per endavant per a evitar un mal, un risc o un perill.
Tal i com s’ha anat desenvolupant i propagant el COVID – 19 a Itàlia, així com les mesures que s’han vist obligats a prendre en aquest país (aïllament de poblacions, confinaments i tancaments de centres de treball), eren insuficient les nímies mesures que han anat prenent la direcció de l’entitat per a evitar els riscos de contagi en els nostres centres de treball. Prova d’això són els contagis de la plantilla en els nostres centres de treball.

En aquest moment, segons la premsa d’avui, Espanya i els Estats Units són els països en els quals s’està propagant més ràpid el virus.

 

Des de la UGT fem una crida a la responsabilitat de la direcció, és el moment de demostrar que està a l’altura de la plantilla, i sent conscients del repte social que afrontem, prendre les accions oportunes i necessàries per a protegir als empleats i empleades, que acreditant una vegada més la seva professionalitat, estan arriscant la seva salut i la de les seves famílies.
Voler mantenir oberts els centres de treball costi el que costi, no és solament una irresponsabilitat per posar en perill als mateixos treballadors i treballadores de CaixaBank, sinó també una falta de solidaritat i de cooperació amb la societat en general perquè en lloc d’evitar que en les oficines de l’entitat es produeixin més contagis tancant les oficines, continuen mantenint-les obertes per a aprofitar qualsevol oportunitat comercial.

Els comandaments intermedis de CaixaBank només veuen oportunitats comercials         

 

Tanmateix, mentre que s’estén en la societat la preocupació tant per la salut de les seves famílies i els seus llocs de treball, alguns DANs i comandaments intermedis de CaixaBank, totalment aliens a la realitat que els envolta, només veuen oportunitats comercials i continuen pressionant a la seva plantilla exigint-los una productivitat comercial fora de tota lògica.

Per tant, si la mediocritat d’alguns comandaments intermedis no els permet veure la necessitat d’aplicar el sentit comú i la sensibilitat precisa envers els seus equips, haurà de ser la direcció la que li ho exigeixi. I en aquesta via, la UGT hem enviat una carta al Director General de RRHH i Organització de CaixaBank, denunciant-li amb noms i cognoms aquestes menyspreables actituds per part d’aquests DANs i exigint-li que posi fi a aquestes pràctiques.

 

Mesures urgents

Per tant, des de la UGT exigim que es prenguin ja les següents mesures:

• Es necessiten EPIs (elements de protecció individual) per a protegir a la plantilla que segueix en els centres de treball per la tossudesa de la direcció, màscares i guants com a mínim per a atendre el públic amb un contacte de menys de 2 metres de distància, que ha de subministrar l’empresa com fan en altres entitats, supermercats, etc.

Neteja diària de les oficines, sobretot de les zones de més contacte amb el públic: taulells, cadires, taules, expositors, portes, etc

• Suprimir els llocs amb més risc com els de benvinguda de les Store, entre altres, en els quals els taulells no arriben ni als 40 cm, i la distància de contacte fins i tot és menor.
• En les poblacions en què els organismes públics prenguin mesures més dràstiques, o estiguin en un nivell d’alerta elevat, o comencin a recomanar que la gent es quedi en el seu domicili, s’haurien de tancar tots els centres de treball i que la plantilla romangui en els seus domicilis, per a ajudar la comunitat a contenir el contagi.
• Cridar a l’ordre i detenir a tots els comandaments i caps que es volen posar medalles en aquests moments crítics per ser els que més han pressionat a la plantilla per a aconseguir els reptes comercials.

Enviar un comunicat convidant als clients a anar a les oficines només per a tasques indispensables, per no contribuir a propagar encara més la malaltia.

És el moment d’estar “amb i per” la plantilla, secundant i protegint als empleats i empleades que diàriament contribueixen amb la seva professionalitat i esforç a situar a l’entitat en l’alt lloc que ocupa i del qual tant es vanagloria la direcció quan presenta els resultats anuals.

UGT, SEMPRE AMB TU

 

 

CIR20200313 COVID-19 MESURES INSUFICIENTS

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

enllaços d’interès