DEDUCCIONS DESPESES LLAR D’INFANTS

DEDUCCIONS DESPESES LLAR D’INFANTS

NOVA DEDUCCIÓ PER DESPESES DE LLAR D’INFANTS O CENTRES D’EDUCACIÓ INFANTIL AUTORITZATS

4 de febrer de 2019. Les dones amb fills menors de 3 anys, que tinguin dret a la deducció per maternitat (els 1.200 € anyals o pagament mensual prorratejat de 100 € / mes) tindran a més a més la possibilitat de rebaixar la quota diferencial del seu IRPF fins a 1.000 € anyals si paguen despeses en llars d’infants o centres d’educació infantil autoritzats.

A més a més, en l’any que el menor compleixi els 3 anys, podran aplicar la deducció de les despeses incorregudes amb posterioritat al compliment d’aquesta edat fins al mes anterior a aquell en què pugui començar el segon cicle d’educació infantil.

La declaració informativa (model 233) han de presentar-la EXCLUSIVAMENT les llars d’infants o centres d’educació infantil autoritzats, en CAP CAS els pares o tutors.

No cal aportar cap justificant emès per la llar d’infants o centre d’educació infantil autoritzat. La presentació d’aquesta declaració informativa es realitzarà cada any al mes de gener, i enguany, en ser el primer i de forma excepcional es podrà fer fins al 15 de febrer.

En el cas que no t’hagin comunicat en el teu centre l’existència d’aquest xec guarderia, convé parlar amb ells per comprovar que estan informats i que es tenen en compte els terminis. És important assegurar-se que l’escola bressol ha fet aquest tràmit i tenir algun justificant dels pagaments que realitzem cada mes. De moment no cal fer res fins que comenci la campanya de la renda, que enguany serà del 2 d’abril a l’1 de juliol.

Quan es conegui el model de la declaració, se sabrà si les mares han de marcar alguna casella en concret o especificar l’import de la deducció.

Per a més informació podeu accedir al següent enllaç:

https://www.agenciatributaria.es/AEAT.internet/ca_es/GI45/informacion.shtml

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

enllaços d’interès