DESESCALADA I CONCILIACIÓ: LA UGT CONSIDERA INSUFICIENTS LES PROPOSTES DE LA DIRECCIÓ

DESESCALADA I CONCILIACIÓ: LA UGT CONSIDERA INSUFICIENTS LES PROPOSTES DE LA DIRECCIÓ

La direcció planteja que el 75% de la xarxa retail hauria d’estar presencialment a les oficines a finals de maig, independentment de l’evolució de les fases de l’estat d’alarma.

 

Ahir es va celebrar una reunió per tractar la problemàtica de la desescalada a la nostra entitat i la tornada a la normalitat. La UGT hem exigit l’adopció de mesures que facilitin la conciliació de la plantilla amb necessitats d’atenció de familiars dependents i el manteniment de les mesures preventives en els nivells actuals.

 

PROCÉS D’INCORPORACIÓ

La direcció de l’entitat, davant el procés de desescalada territorial i en previsió d’una major afluència de clients a les oficines, va manifestar que iniciarà un procés d’incorporació d’empleats i empleades a la xarxa d’oficines, duent-ho a terme amb “certa flexibilitat, asimetria i de manera progressiva “en funció de les diferents necessitats no només dels territoris sinó de cada oficina.

La direcció pretén que a finals de maig el percentatge de plantilla presencial a la xarxa d’oficines sigui del 75%. Als serveis centrals i corporatius s’avançaria la incorporació, a partir de l’1 de juny, d’aquelles àrees o projectes concrets que per raons operatives tinguin més dificultat en el treball en remot, amb una previsió que l’1 de juny estiguin presencialment al voltant del 20% de la plantilla  i mantenint aquest percentatge fins al setembre.

Pel que fa a la plantilla de les direccions territorials, es preveu que estiguin presencialment al voltant del 25%, si bé encara estem pendents de definir percentatge i la data, es prioritzaran àrees amb limitacions operatives.

La UGT exigim que el procés de desescalada a Caixabank vagi en consonància amb l’evolució de les fases previstes per la resta de la societat

Per la UGT qualsevol procés de desescalada s’hauria d’ajustar a les fases establertes pel govern  de l’estat en el “pla per la transició cap a una nova normalitat”. D’acord amb les mateixes, serà a partir de l’11 de juny (fase III o avançada) quan es preveu l’obertura de totes les activitats.

La UGT considerem necessari mantenir els nivells de teletreball i permisos existents actualment fins a l’inici de la fase III. A partir de llavors, es podrà produir la reincorporació gradual d’empleats i empleades a les oficines i centres de treball en funció que es cobreixin les seves necessitats particulars de conciliació.

 

SENSE SOLUCIÓ GLOBAL A LES MESURES DE CONCILIACIÓ

Davant les necessitats de conciliació de la plantilla a la situació actual (tancaments d’escoles, centres de dia, etc.), la direcció pretén prioritzar el consens de les necessitats de conciliació a l’oficina. Per a això, les oficines han d’identificar les necessitats de conciliació dels membres de la mateixa en cada moment i, contràriament amb les necessitats de l’oficina per mantenir l’atenció als clients, tractar de consensuar unes mesures d’actuació per aplicar les diferents necessitats de conciliació.

Per la UGT és necessària una solució global i objectiva per  la plantilla, no subjecta a l’autorització del mànager en funció de l’oficina, el negoci o el departament de torn.

La UGT exigim solucions reals i l’aplicació de les mesures del Reial Decret 8/2020, pel que fa al caràcter preferent de la feina a distància i al dret a l’adaptació de l’horari i reducció de jornada. Aquestes mesures estaran en vigor durant els tres mesos següents a la fi de la vigència de l’estat d’alarma i per això,  exigim que es prioritzi el teletreball, especialment quan ja no hi ha problemes de llicències per la correcta connectivitat (segons ens ha fet saber l’entitat ) doncs s’ha acreditat la seva funcionalitat.

Fes clic aquí per a veure les mesures proposades per la UGT.

 

LA UGT DEMANEM LA CONTINUÏTAT DEL PERMÍS RETRIBUÏT RECUPERABLE

Exigim el manteniment d’aquest permís, si bé és necessari establir els termes i l’horitzó temporal de recuperació de les hores, de manera sostenible, tant per la persona com per a l’entitat. Tanmateix, aquest permís ha de ser negociat amb la representació laboral i regulat en tots els seus termes.

 

LA DESCONNEXIÓ DIGITAL VA AMB RETARD

Des del passat 24 d’abril, un cop finalitzat el període de tres mesos per  la realització de les accions de formació i sensibilització oportunes per  la seva implementació, són exigibles el compliment de les mesures que recull l’acord laboral que regula l’exercici del dret de desconnexió digital a CaixaBank,  i que ha de  garantir el respecte del temps de descans, vacances i permisos, així com la seva intimitat personal i familiar, fora de l’horari de treball.

Aquestes mesures són d’aplicació per a tota la plantilla, inclosos els que prestin els seus serveis sota el règim de treball a distància, com és el cas dels empleats i empleades que es troben actualment en teletreball  als seus domicilis particulars com a mesura preventiva.

Tanmateix, la direcció ha sol·licitat una pròrroga fins al 15 de setembre per realitzar les accions d’informació, formació i sensibilització necessàries sobre el dret a la desconnexió digital establertes en l’acord on el termini havia estat fixat en tres mesos des de la data de la seva entrada en vigor.

La UGT entenem que en aquest moment, on el teletreball  fa que la línia de la desconnexió digital sigui encara més fina, és encara més necessària la implementació d’aquestes mesures.

 

EL REGISTRE HORARI TORNA L’11 DE MAIG

La direcció tornarà a activar l’obligació de registrar diàriament l’inici i la fi de la jornada efectivament realitzada a partir del pròxim 11 de maig.

Segons la direcció, la plantilla disposarà d’un termini d’un mes (fins al dia 11 de juny) per ratificar i/o modificar els marcatges que s’hagin generat automàticament des del passat dia 16 de març i fins al dia 8 de maig.

La UGT us recorda que aquest control horari és una mesura unilateral de l’entitat,  en la qual no s’ha pactat absolutament res amb la representació laboral.

 

DURANT EL DIA D’AVUI, SEGUIREM NEGOCIANT AQUESTES MESURES. SEGUIREM INFORMANT.

 

CIRC 20200507 DESESCALADA I CONCILIACIÓ

 

 

 

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

enllaços d’interès