DRET A LES MESURES DEL PLA MECUIDA, FINS AL 31 DE MAIG DEL 2021

DRET A LES MESURES DEL PLA MECUIDA, FINS AL 31 DE MAIG DEL 2021

Senyors de la direcció, per si no els queda clar, el dret al qual ens referim no és un adjectiu “Que està situat en el costat oposat al qual ocupa el cor en l’ésser humà” sent està definició la que vostès utilitzen.

El DRET al qual la UGT fa referència és “ el que està conforme a la regla, a la llei, a la norma”

VOSTÈS continuïn fent cas omís de la llei, PER AIXÒ ELS HI RECORDEM:

El Reial decret llei 28/2020 en el qual s’inclouen les mesures de conciliació del Pla MeCuida en circumstàncies excepcionals relacionades amb la Covid, és un DRET la concreció inicial del qual correspon a la persona treballadora, tant en el seu abast com en el seu contingut.

Podrà referir-se a la distribució del temps de treball o qualsevol altre aspecte de les condicions de treball l’alteració o l’ajust del qual permeti que la persona treballadora pugui dispensar l’atenció i cura.

 Pot consistir en:

 • Canvi de torn.
 • Alteració de l’horari.
 • Horari flexible.
 • Jornada partida o continuada.
 • Canvi de centre de treball.
 • Canvi de funcions.
 • Canvi en la forma de prestació del treball (treball a distància o qualsevol altre que estigués disponible a l’empresa o que pogués implantar-se).
 • Reducció de jornada que pot ser de fins al 100% si fos necessari,

Pot comunicar-se amb un preavís de 24H d’antelació

La reducció de jornada comporta la reducció proporcional de salari i el manteniment de garanties, beneficis o especificacions recollides en l’E.T. o altres normes. (Per exemple; de beneficis a la cotització de la Seg. Social, acomiadament etc.).

Respecte a les mesures unilaterals de Conciliació COVID de Caixabank preses per l’empresa s’han prorrogat fins al 31 de maig les següents mesures:

 • Permís retribuït recuperable acotat a 100 h: s’augmenta el termini per gaudir de la mesura, però es mantenen el nombre d’hores totals, de manera que el nombre d’hores a recuperar mai podrà excedir de les 100 h establertes.
 • Permís no retribuït de màxim 3 mesos: quedaria renovat, de manera que es podria tornar a gaudir altres 3 mesos.
 • L’excedència especial de fill fins als 14 anys: el seu gaudi està limitat fins que el fill compleixi els 14 anys o fins a la data de venciment de la mesura (la que primer succeeixi).

#LaForçad’AvançarJunts                     UGTCAIXABANK                     #UnitsGuanyemTots

About The Author

Virginia Madera

Secretària d'Igualtat de la UGT CaixaBank. "Vaig entrar a CaixaBank l'abril de 1999 obrint com a directora l'oficina 4497 de Móstoles. Tinc un fill. M'encanta viatjar i estar amb la meva família. Sóc tenaç i lluitadora. El que més m'agrada d'estar a la UGT és treballar per poder canviar les coses dins d'una estructura sòlida i organitzada."

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.