EN DEFENSA DE LA PROFESSIONALITAT DE LA PLANTILLA

EN DEFENSA DE LA PROFESSIONALITAT DE LA PLANTILLA

No és la primera vegada que es posa en dubte l’honradesa i la professionalitat dels empleats i empleades del sector bancari. Avui torna a tocar-nos ser el cap de turc contra qui acarnissar-se des de les xarxes socials.

 

Des de l’inici d’aquesta situació les plantilles del sector bancari hem reclamat que algú posi ordre i organitzi tot això, però ningú s’atrevia a posar el dit a la nafra. Per part dels organismes públics, ni s’han repartit els ICO de manera que no generi competència, ni s’ha regulat l’activitat no essencial de les entitats financeres durant tota aquesta situació, ni s’han donat instruccions clares a les entitats financeres dels serveis mínims que únicament havien de mantenir.

 

D’ençà de l’inici d’aquesta situació, hem estat demandant als organismes públics la necessitat que desenvolupessin completament les decisions preses per no deixar en mans de cada entitat com s’havien de dur a la pràctica (la quantitat de persones en atenció necessàries, la quantitat de centres per població, les operacions essencials que només es podien atendre en els centres, etc.); i veient que no es regulava en detall, hem reclamat a les entitats que minimitzessin la quantitat de plantilla en els centres per reduir l’exposició i el contagi (carta a la patronal demanant unitat en les mesures), que posessin mesures preventives addicionals, que cessessin les campanyes comercials per la gent que atén al públic a les oficines i que es realitzessin només aquells serveis essencials.

 

Fruit de la nostra insistència hem aconseguit que s’implementin torns de treball presencial, que es potenciï i augmenti el teletreball, que s’enviïn equips de protecció individual i mampares de protecció a les oficines i que s’hagin donat directrius per part de la direcció (vídeo del CEO i cartes de l’alta direcció als comandaments intermedis) perquè es restringeixi l’activitat comercial a les oficines.

 

Malgrat tot això, hi ha qui intenta posar en el punt de mira als empleats que estan al peu del canó, perquè és més fàcil carregar contra els de baix. Si hi ha una necessitat social de buscar culpables de tota aquesta difícil situació, només cal aixecar la vista i mirar cap amunt.

La UGT defensa la professionalitat de la plantilla de CaixaBank i la seguirem defensant públicament com ho hem fet sempre.

 

 

Des de la UGT volem mostrar el RECONEIXEMENT que es mereixen tots els empleats i empleades de CaixaBank, tant als que esteu prestant servei presencial a les oficines i centres de treball oberts al públic, com als que ho feu a través del treball, en direccions territorials i SS.CC. A tots, el nostre reconeixement i agraïment.

 

Un cop més, esteu demostrant estar a l’altura de les circumstàncies, responent a la designació del nostre sector com a estratègic i de servei essencial, amb professionalitat i responsabilitat envers els clients, els companys i companyes, l’entitat i la societat. Adaptant-vos a les noves circumstàncies de treball i sobretot amb molta generositat per l’exposició continua al risc de contagi que comporta l’exercici d’una activitat de prestació de serveis oberta al públic.

 

Des de la UGT, a través de tots els delegats i delegades, continuarem activament, amb professionalitat i compromís, en la defensa dels interessos i drets de la plantilla:
  • Exigint i controlant la implementació de mesures preventives i el compliment dels protocols establerts.
  • Informant la plantilla pel que fa a les pautes a seguir en funció dels protocols d’actuació.
  • Gestionant i ajudant a resoldre els problemes, incidències i dubtes dels nostres companys i companyes en el seu dia a dia.
  • Reclamant de forma proactiva davant la direcció del vostre àmbit (DANs, territorials, RR.LL.) la resolució de les incidències que afecten la plantilla.
  • Vetllant per la defensa de la professionalitat de la plantilla.

 

El nostre compromís de seguir en aquesta línia i al costat de la plantilla, amb la plantilla i per la plantilla de CaixaBank. #AMBLANOSTRAPLANTILLA

 

 

[wpfilebase tag=file id=1884 tpl=descarregar /]

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.