ERO 2021. 1ª Reunió, Constitució Mesa Negociadora

ERO 2021. 1ª Reunió, Constitució Mesa Negociadora

El major procés de reestructuració dut a terme en el sistema financer va començar en el dia d’ahir.

Els treballadors poden sentir-se ben representats en aquesta negociació. Sumant la força negociadora que té la UGT s’ha aconseguit per unanimitat un acord sobre la composició de la taula de negociació.

Aquest procés té matisos diferents a altres escomesos en l’empresa, el context econòmic provocat per la situació de pandèmia, l’anunciada reforma del sistema de pensions de la seguretat social, el context europeu… tot influirà sense cap dubte en aquesta NEGOCIACIÓ que es preveu dura i intensa

La UGT advoquem per la unitat sindical en la Mesa de Negociació

Ha estat i és necessari conjuminar esforços i afrontar aquesta negociació des d’una posició sindical unitària, que vagi més enllà de les sigles, de les accions unilaterals, i que confereixi major força a la part social per a una efectiva i eficaç defensa dels interessos de la plantilla enfront de les pretensions de la Direcció.

Composició de la Comissió Representativa

La UGT entenem que tots els empleats i empleades tenen el dret a considerar-se representats en els àmbits de la negociació. Hem estat partidaris de la presència a la Mesa de Negociació de totes les seccions sindicals amb representació a l’entitat, per minsa que sigui la mateixa.

A la reunió d’ahir es va aconseguir un acord unànime en la composició de la Mesa de Negociació, quedant definida la seva composició de la forma següent:

“(1) Seran presents en la taula amb un membre designat amb caràcter rotatori, amb un únic càrrec de portaveu, i representativitat a l’efecte de vot del 1,03%. Aquelles seccions que no assisteixin com a membre, podran participar en les reunions amb un assessor per cadascuna d’elles.

La UGT defensarà durant aquesta negociació:

  • Minimitzar l’impacte en l’ocupació
  • NO a la Mobilitat Geogràfica.
  • Voluntarietat total en les sortides, amb unes condicions atractives que la garanteixin.
  • NO a les Clàusules de Tancament (completar contingents amb sortides forçoses).
  • Homologació a l’Alça i Manteniment de els Drets i Condicions Laborals per a la plantilla que romangui.
  • Unitat Sindical per part de tota la Representació Laboral dels Treballadors de CaixaBank.

Des de la UGT continuem apostant, ara més que mai, per la unitat sindical com un valor inequívoc de força en la defensa dels interessos de la plantilla.

About The Author

Ivan Argüelles Álvarez

Secretari d'Acció Sindical d'UGT CaixaBank. "Vaig entrar a CaixaBank el febrer de 2002. Sóc pare de dues nenes i un nen. La meva passió: la meva família i el Tai-Jitsu.

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

enllaços d’interès