ERO CAIXABANK comunicat núm. 9

ERO CAIXABANK comunicat núm. 9

ACOMIADAMENTS BARATS I SI NO N’HI HA DE VOLUNTARIS, FORÇOSOS

7 de febrer de 2019. En la cinquena reunió l’empresa ha ofert uns acomiadaments molt lluny dels acordats en altres ocasions: en el millor dels casos la meitat del salari fins al compliment dels 63 anys per als nascuts el 1961 o abans. A partir d’aquí unes condicions diferents per a cada tram d’edat per acabar amb dues anualitats i mitja del salari regulador per als nascuts el 1966. Pel que fa als acomiadaments forçosos plantegen una indemnització de 30 dies per any amb el límit de 22 mensualitats. Si les mesures són forçoses, la UGT no estarà en l’acord.


Extincions

L’empresa insisteix que s’amortitzin 2157 llocs de treball. Si no s’aconsegueix cobrir amb peticions voluntàries, hi haurà acomiadaments forçosos.

Indemnitzacions ofertes:

 • Col·lectiu A: conveni amb la SS fins als 63 anys. Pagament únic amb descompte de la desocupació segons la data de naixement:
  • 1961 o anteriors: 50% del salari regulador fins als 63 anys.
  • 1962: 50% del salari regulador fins als 62 anys.
  • 1963: 50% del salari regulador fins als 61 anys.
  • 1964: 50% del salari regulador fins als 60 anys.
 • Col·lectiu B: nascuts el 1965 o 1966. Conveni fins als 60 anys. Pagament únic de 2,5 vegades el salari regulador, amb descompte de l’atur.
 • Col·lectiu C: resta: 33 dies per any treballat amb un límit de 2 anys.
 • Acomiadament forçós: 30 dies per any, amb un màxim de 22 mensualitats.

Mobilitat geogràfica

Per a l’empresa és una mesura més, independentment dels acomiadaments. No és una mesura que els mitigui, sinó que hi haurà mobilitats geogràfiques provincials sí o sí. És més, les desvinculacions poden provocar més mobilitats.

D’una banda el passi a oficines S1 plantejat, que generarà excedents de personal, per l’altre el tancament d’oficines i, a més, les extincions que es produeixin, entén l’empresa que només pot abordar-ho en un procés de mobilitat geogràfica. Això, tal com ho han explicitat, resulta un vergonyós xantatge inacceptable que qualifica la voluntat negociadora de l’empresa.

La indemnització proposada és de 5.000 euros per als trasllats superiors a 100 km sempre que no suposin cap acostament al domicili.

Resta de mesures

L’empresa ha tornat a remarcar que l’ampliació d’horari, l’abaratiment de la classificació d’oficines, i l’extensió del model Store i InTouch resulten estratègiques.

En aquests moments, després de cinc reunions, l’ampli catàleg de mesures proposades segueix igual. I, pel que manifesta l’empresa a la taula, igual d’urgents, necessàries, imprescindibles, indefugibles per a la bona marxa de l’empresa. Només falta que tots ens aixequem i proclamem que la sardana és la dansa més bella de totes les que es fan i es desfan.

Posició de la UGT

Per a la UGT avui l’empresa ha deixat clar com l’aigua que el seu interès per arribar a un acord amb mesures voluntàries i dignes és nul. Això va de costos i sembla que els va la vida en disminuir els que corresponen als treballadors. En resum:

Extincions: l’empresa està demostrant el nul interès en les mesures voluntàries. Les condicions lamentables. Si són forçoses, no estarem en l’acord.

 • Mobilitat: ha de ser compensada, voluntària i limitada. No pot ser una barra lliure amb què pressionar la plantilla.
 • Modificació de condicions: clar que cal modificar les condicions, però per millorar-les:
  La classificació està lligada a la promoció, a la motivació i a la retenció del talent. No és un cost, representa moltes coses. No podem carregar-nos la classificació sense donar-li sortida a la promoció i motivació. Amb el model proposat els càrrecs s’agafaran amb pressions. Tampoc hem d’oblidar la quantitat de funcions altament qualificades que no tenen cap carrera professional ni expectatives de millora.
 • Oficines S1: quins criteris?, quantes?, quines?. La seva distribució serà objectiva o estaran sotmeses a l’arbitri de torn.
 • Horari: abans de modificar-lo, parlarem de control horari?. Igualment la flexibilitat horària obligatòria (quina contradicció) proposada pot tenir alternatives més atractives, com per exemple, canviar tardes pel divendres. I també cal aplicar mesures de desconnexió digital.
  Ningú parla de la política comercial, de les pressions, dels reptes per empleat. Hem de parlar del que afecta la plantilla i el model actual provoca un gran desordre, afecta la salut dels companys i la prolongació de jornada.
 • Per ajustar costos s’estan reinterpretant acords com el de préstecs a la plantilla, i això cal frenar-lo.
 • El sistema de bonus també genera més pressió, a part que no és objectiu i està sotmès a continus canvis.
 • Hem de donar solució als que encara estan traslladats i fa temps que estem esperant que s’acabi aquesta situació no desitjada.
 • Hem de parlar d’expectatives i de carrera professionals.

De tot això hem de parlar i, en qualsevol cas, la UGT no estarà en cap acord si les extincions són forçoses[wpfilebase tag=file id=1565 tpl=descarregar /]

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.