Select Page

Estalvi per a la Jubilació: Noves Normes Fiscals

Estalvi per a la Jubilació: Noves Normes Fiscals
Amb l’entrada de l’any 2021 tenim en vigor una nova normativa fiscal que afecta les aportacions als plans de pensions.

El fins ara límit conjunt de 8.000 € anuals d’aportacions individuals i de contribucions de l’empresa s’ha desagregat en dos nous límits.

  • Les aportacions d’un partícip a plans de pensions, sigui individual, associat o d’empresa, s’ha limitat a 2.000 € anuals.
  • Mentre que el límit de les contribucions de l’empresa com a promotor a plans de pensions d’ocupació segueix en els 8.000 € anuals.

RECORDA

Les contribucions de l’empresa comprenen tant les mensuals per a jubilació com l’anual de la prima de risc.
El que ara tots puguem aportar fins a 2.000 €, independentment de l’aportació de l’empresa, suposa un benefici per a alguns companys i un perjudici per a uns altres.

BENEFICI

Per a aquells companys que les aportacions de l’empresa eren superiors a 8.000 € anuals, abans no podien realitzar cap aportació i ara podran aportar (sigui a un pla individual o associat) fins a 2.000 € a l’any.

Als companys que l’aportació de l’empresa era superior a 6.000 € anuals i només podien aportar fins al límit conjunt de 8.000 € ara podran aportar també fins a 2.000 € anuals, independentment de quina sigui l’aportació de l’empresa.

PÈRDUA

Els companys que fins a l’any passat l’aportació de l’empresa era inferior a 8.000 € i podien aportar des de la quantitat aportada per l’empresa fins a aquests 8.000 €, a partir d’ara, només tindran la possibilitat d’aportar 2.000 € com a molt.

D’altra banda, i això suposa una menor possibilitat de benefici fiscal per a tots, s’ha reduït la possibilitat d’aportar a plans de pensions del cònjuge des dels 2.500 € fins a només 1.000 € anuals.

A més a més, com a empleats també podem estalviar, a través de la retribució flexible i amb els mateixos beneficis fiscals que les aportacions als Plans de Pensions, fins a altres 10.000 € anuals mitjançant l’ASSEGURANÇA D’ESTALVI PER A la JUBILACIÓ.
#UnitsGuanyemTots

About The Author

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

enllaços d’interès