Select Page

HUBS d’empresa: l’acord que no arriba.

HUBS d’empresa: l’acord que no arriba.

La UGT vam requerir novament a la direcció, la represa de la negociació de les condicions laborals dels HUBS d’empresa.

Cal regular, en un acord laboral específic, els diferents horaris que s’estan realitzant, així com les compensacions econòmiques, compensacions per festius treballats, criteris d’adscripció i permanència, evolució de la carrera professional i cobertura d’absències del col·lectiu que desenvolupa funcions de suport als centres d’empreses.

<

REGULAR HORARIS

Mentre que a una part de la plantilla se li aplica l’horari general, una altra part estan realitzant el mateix horari singular que és d’aplicació al centre 9776 de Serveis Bancaris, i una altra part té un horari adaptat (una tarda fins a les 17: 30h) sense que en els dos darrers casos hi hagi cap signatura ni acceptació per escrit a la seva adscripció. S’han de regular.

No pot ser que per exigències del negoci i per la quantitat de feina que ha de sortir el mateix dia, en aquests centres sigui sistemàtica habitual la prolongació de jornada. Recau sobre les esquenes dels companys tant l’excés de treball diari com la responsabilitat d’acabar tot en el dia. Cal regular els complements salarials necessaris que permetin cobrir la flexibilitat necessària per atendre el negoci.

COMPLEMENTS SALARIALS

MIDDLEOFFICE

Cada vegada són més les pressions perquè els companys desplaçats als centres d’empreses realitzin una part de tasques comercials, per convertir el centre de backoffice en un middleoffice. Cal regular les funcions i, si s’escau, adaptar l’esquema de retribució variable dels equips de suport amb un increment de la mateixa sobre la base de l’aportació comercial demandada.

Cal regular les compensacions econòmiques dels coordinadors dels centres, així com l’evolució de la carrera professional i l’esquema de retribució variable, en comptes d’aplicar les millores discrecionals que es puguin percebre a criteri dels directors de centre.

COORDINADORS

EQUIPS DE SUPORT

Establir la figura d’equip de suport que cobreixi les absències o vacances de curta durada del col·lectiu desplaçat als centres d’empresa, fixant la percepció d’un plus econòmic en funció de la distància del centre d’adscripció i el centre més llunyà que hagi d’atendre en el seu àmbit d’actuació.

No pot ser que les cobertures d’aquestes absències o vacances, se segueixin realitzant amb plantilla dels Hubs sense tenir en compte les distàncies a aquests centres (en alguns casos superiors als 25 km), i sense que hi hagi cap compensació econòmica.

VACANCES

Les vacances han de ser planificades en l’àmbit de coordinació dels HUBS, també per a la plantilla desplaçada en els centres d’empresa amb independència de la planificació d’aquests centres.

COBERTURES

Els criteris de cobertura establerts en l’acord de cobertures de gener de 2020, per les cobertures de baixes per IT i AT, baixes per maternitat i paternitat, són també d’aplicació pel col·lectiu de suport d’empresa.

Si no s’estan cobrint, posa-ho en coneixement del teu delegat/da de la UGT.

PROCÉS DE DESESCALADA

Hem exigit a la direcció que als suports operatius que actualment es troben adscrits als centres d’empreses, se’ls apliquin els mateixos criteris de reincorporació presencial que el què s’està aplicant als que desenvolupen les seves funcions als Hubs (màxim del 20%), mantenint el teletreballcom a mesura preventiva.

La UGT no compartim els elevats percentatges fixats per l’entitat en el seu protocol de desescalada. La reincorporació de la plantilla als centres de treball hauria de dur-se a terme:

  • D’acord amb les diferents fases establertes pel govern de l’estat.
  • De forma asimètrica en funció de la situació en què es trobi cada territori.
  • Tenint en compte les necessitats de conciliació particular de la plantilla i de forma gradual, a mesura que els empleats vegin cobertes les mateixes.

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

enllaços d’interès