Intervenció de la UGT a la Junta General d’Accionistes

Intervenció de la UGT a la Junta General d’Accionistes

La UGT vam intervenir a la Junta General d’Accionistes del passat divendres 14 de maig amb un missatge molt clar. La defensa dels valors que ens van donar origen i que es continuen mantenint en l’actual Fundació “La Caixa”: responsabilitat social i la defensa de la plantilla. Per això, si l’actual direcció de CaixaBank no comparteix aquests principis, aquest no és el seu lloc i hauran d’anar-se’n.

Text de la Intervenció de la UGT:

“Senyor President, Senyor Conseller Delegat, membres del Consell d’Administració i Accionistes:

Sóc Caterina Llibre i Alegre, Secretària General de la Secció Sindical de la UGT a CaixaBank, empleada de CaixaBank i parlo en nom de la plantilla de CaixaBank  i de quants treballadors i accionistes ens han delegat el seu vot. Sol·licito que les meves paraules constin en acta.

No fa ni 6 mesos, ens vam trobar reunits en aquesta mateixa sala on no els vam donar l’aprovació a l’operació de fusió amb Bankia, al no donar-nos cap garantia de l’impacte que tindria aquesta fusió en les plantilles, i tement que poguessin plantejar barbaritats com les que finalment s’han atrevit a posar damunt de la taula.

Aquesta fusió ha reportat a CaixaBank importantíssims guanys de tota mena, de sobres coneguts per tots, com els resultats obtinguts en el primer trimestre d’enguany, de 4.786 milions d’euros; com els 2.500 milions d’excés de capital de Bankia; millora en l’eficiència, en la Solvència, etc, etc, etc.

En fi, senyor President i Conseller Delegat, una operació rodona, econòmicament super rendible i que situa a CaixaBank com a primer Banc d’Espanya.

I van vostès, senyor Goirigolzarri i senyor Gortazar i, sense que els hi puguin els colors gens ni mica, i ens plantegen un ERO SALVATGE I BESTIAL per a rendibilitzar encara més aquesta operació, com si per si sola no fos prou rendible per a vostès. Pretenen acomiadar a 8.291 treballadors i treballadores amb unes condicions miserables, sense voluntarietat, i a més modificant a la baixa les nostres condicions laborals, amb el que sens dubte compensaran les seves exagerades retribucions.

Perquè ja els diem aquí, perquè quedi clar, que no faran tot això amb el nostre consentiment. I que si de veritat volen que hi hagi consens, com diu el senyor Gortazar als mitjans, comencin a escoltar les propostes dels sindicats a la taula de negociació.

Sembla que els executius de la banca espanyola són els que més cobren d’Europa, no sabem si serà perquè són els que més acomiadaments fan i cobren incentius per destrucció d’ocupació. Fins el mateix Govern  s’ha pronunciat sobre aquest tema, veurem avui si és coherent amb el que diu de portes enfora.

El que sí que sabem és que vostès, amb l’excusa de la fusió aprofiten l’ocasió per a fer unes retallades de plantilla exagerades que no es corresponen amb la prestació d’un servei de qualitat per als nostres clients, ni amb la càrrega de treball que haurà d’escometre la plantilla que es queda, sinó que obeeix més aviat  a un càlcul de rendibilitats i costos.

Senyor President i Conseller Delegat, vostès s’han equivocat d’ocupació, si volien treballar en una empresa l’objectiu de la qual fos maximitzar el benefici de l’accionista a costa del que sigui i posar-se uns sous desproporcionats i fora de la realitat de la societat, aquest no és el seu lloc.

Sembla que abans d’entrar, ningú els va explicar el que era CaixaBank i el que implicava treballar en una entitat com la nostra. Els empleats i empleades de CaixaBank ho sabem molt bé i li ho explicarem.

Senyors i senyores del Consell, però sobretot el Conseller Delegat i el President que, com acaba d’arribar i ha estat molt ocupat a pujar-se el sou, fins i tot no s’ha assabentat:

Portar el timó de CaixaBank, implica una gran responsabilitat social per sobre de l’empresarial; significa estar al capdavant d’uns valors socials per sobre dels econòmics; ser un exemple d’entitat socialment responsable per sobre de ser un exemple d’entitat super rendible. Valors que sempre ha defensat l’accionista majoritari de l’entitat que és la Fundació Bancària “la Caixa”. I aquestes implicacions cal dur-les a terme amb fets no amb paraules per a quedar bé i després fer el que els doni la gana.

La plantilla de CaixaBank estem farts que ens facin agraïments buits al nostre esforç i després acomiadin salvatgement a 8.300 companys i companyes que ens hem deixat la pell per l’empresa, i que sí que portem els valors de CaixaBank en el nostre dia a dia.

Fer que una empresa sigui rendible a curt termini a força de reduir costos ho sap fer fins a un estudiant de primer d’econòmiques, però per a estar al capdavant d’una entitat com la nostra es necessita talent i lideratge, bastant més que el mer fet de saber fer comptes.

Per tant, si no són capaços de portar el timó d’aquest vaixell per a  que CaixaBank sigui una empresa rendible a llarg termini  amb totes les implicacions i la responsabilitat social que suposa i sense destruir el seu actiu més important, la plantilla,  demostren una incapacitat absoluta per a estar en el càrrec que ostenten, i, per tant, els haurem de demanar que marxin, que abandonin aquest vaixell i es busquin un altre, potser un pirata en el qual potser se sentiran més a gust, perquè a CaixaBank tenim a gent àmpliament preparada per a ocupar-se de  l’empresa i recuperar el lloc que li correspon com a referent en valors,  en tracte cap als seus clients i sobretot cap a la seva plantilla.

Per tot el que s’ha dit votarem en contra dels punts 2, 3, 5, 7, 9, 11, 12, 13, 14, 15, 16 i 18.

Moltes gràcies.

#TotxsSomCaixaBank”

About The Author

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

enllaços d’interès