JGA 2021 – Delega’ns el Teu Vot

JGA 2021 – Delega’ns el Teu Vot

La UGT assistirà i intervindrà, donant veu a quants treballem en CaixaBank, en la Junta General d’Accionistes del pròxim 14 de maig. Donarem oportú trasllat de la nostra indignació davant el procés de reestructuració iniciat per la Direcció amb unes propostes que ja hem qualificat com a Salvatges i Vergonyoses. Delega’ns El teu Vot.

A aquest efecte, fes la delegació a favor de:

En aquesta Junta es proposen per a la seva aprovació, entre altres, els següents punts en l’ordre del dia:

  • 13è. Fixació de la remuneració dels consellers.
  • 14è. Aprovació del nombre màxim d’accions a lliurar i ampliació del nombre de beneficiaris en el tercer cicle del pla d’incentius anuals condicionats vinculats al Pla Estratègic 2019-2021 per als consellers executius, els membres del comitè de direcció i resta de l’equip directiu i empleats clau de la Societat i les societats del seu grup.
  • 15è. Lliurament d’accions a favor dels consellers executius com a part del programa de retribució variable de la Societat.

ÉS UNA VERGONYA  que a la par dels Acomiadaments i Retallades de les Condicions Laborals que pretén la Direcció al·ludint a criteris de sostenibilitat i viabilitat a mitjà termini, pretenguin sense cap pudor aprovar la política de dividends de la nova CaixaBank (dividend en efectiu de 0,0268 euros per acció amb càrrec a 2020, la qual cosa suposa repartir 216,09 M€)  i la nova política de  retribucions del consell i, en concret, el sou que cobrarà José Ignacio Goirigolzarri com a President de l’Entitat (retribució fixa total anual en metàl·lic de 1,65 M€ + retribució variable en forma de Prima de 200 K€), la qual cosa suposa Triplicar el seu salari.

Sembla que els esforços i la generositat si operen en aquest sentit diametralment oposat al qual proposen per a la resta de la plantilla de l’Entitat.

Les xifres de la fusió

Més enllà de les justificacions esgrimides per la direcció referent a la situació sectorial i de la pròpia entitat, amb les quals tracten de justificar la desmesura de les seves pretensions – 8,291 Acomiadaments, Tancament de 1.534 Oficines, Rebaixes en les nostres Condicions de Treball – convé revisar algunes xifres de la fusió que ajudaran a aclarir la situació financera en la qual realment es troba CaixaBank:

 

  • 7.878 milions d’euros de fons de comerç. És el resultat de l’ajust comptable entre el valor en borsa de Bankia i el seu valor comptable. Suposa un ingrés per a l’entitat resultant que pot declarar en diversos exercicis.
  • 7.466 milions d’euros en DTA´s de Bankia. Per impostos diferits que, igualment, pot distribuir en diversos exercicis incrementant o disminuint el benefici/pèrdua de l’exercici en el qual s’utilitzen.
  • 2.500 milions d’excés de capital de Bankia. Generat durant diversos exercicis i que tenia pensat distribuir com a dividend i ara es pot utilitzar per a sufragar els costos de reestructuració.
  • Beneficis obtinguts en 2020 per CaixaBank de 1.381 M€.
  • Beneficis obtinguts en 2020 per Bankia de 230 M€.

Sens dubte són xifres molt considerables que faran possible que els inicis de la nova CaixaBank tingui garanties d’èxit, però alhora han de servir per a arribar a acords que no suposin un menyscapte dels drets i condicions laborals de quants treballem en l’Entitat i que les sortides permetin als qui voluntàriament s’acullin a elles, un futur digne en un context global de tanta incertesa laboral.

Delega’ns el teu Vot

Disposes de dos canals habilitats per a tramitar-la, a través de:
1.- La secció “Valors” de CaixaBankNow (BrokerNow)
Una vegada realitzada la delegació del teu vot, t’agraríem ens ho comuniquis a l’efecte de control, a la direcció d’email: ugt@ugtcaixabank.org
#AmblaNostraPlantilla

About The Author

Ivan Argüelles Álvarez

Secretari d'Acció Sindical d'UGT CaixaBank. "Vaig entrar a CaixaBank el febrer de 2002. Sóc pare de dues nenes i un nen. La meva passió: la meva família i el Tai-Jitsu.

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

enllaços d’interès