La CECA es Manté Impassible

La CECA es Manté Impassible

Comunicat conjunt de la UGT, CCOO i FINE

Malgrat els intents d’aproximació manifestats per la UGT, CCOO i FINE en les propostes realitzades fins avui, des de la CECA no s’ha percebut cap mena d’avanç en la seva monolítica pretensió de pèrdues de drets en el nostre conveni col·lectiu, i davant la insistència en qüestions econòmiques sobre congelació en l’actualització dels salaris pels tres primers anys i una ínfima recuperació en els dos últims, manté inalterables la resta d’oneroses propostes per a les plantilles d’aquestes  entitats:

  • Suprimir durant els anys 2021 i 2022 el Plus Conveni i després, vincular la seva percepció al ROE.
  • Suspensió temporal del concepte d’antiguitat i recuperació a partir de 2022 vinculat al ROE
  • Suprimir les ajudes d’estudis i guarderia per fills/es a salaris superiors a 35.000€.
  • Jornada partida de dilluns a dijous per a tota la plantilla, com a horari general, i continuada exclusivament els mesos de juliol i agost.
  • Condicionar la promoció per experiència a una avaluació professional de la tasca realitzada.
  • Suprimir la promoció per capacitació.
  • Ampliar la mobilitat geogràfica fins als 50 km.
  • Eliminar el complement de residència.
  • Eliminació del menyscapte de diners i plus de finestreta.

La UGT, CCOO i FINE mantenim ferma la nostra posició d’existència d’un Conveni Col·lectiu per al sector, però no a qualsevol preu i no només a costa de les persones que treballem aquí. Insistim que aquest no és el camí. Les nostres noves propostes avancen en actuacions temporals, però mai acceptarem desfer l’estructura d’una regulació bàsica de les condicions laborals de les plantilles.

La nostra oferta segueix oberta a complementar aquestes posicions en el marc de cadascuna de les empreses, per a donar solució a la situació individual de cadascuna d’elles. El Conveni Col·lectiu no pot ser la panacea que doni resposta a cadascuna de les situacions que viuen les empreses que formen part d’aquest.

Ja no és el moment d’emparar-nos en xifres, dades i balanços, si hi ha voluntat per a aconseguir acords, és necessari aproximar-se en els plantejaments, i avui la CECA s’ha mostrat intransigent.

La pròxima reunió se celebrarà el 21 de juliol.

CIRC20200716 CONVENI
CIRC20200716 CONVENI
CIRC20200716 CONVENI
CIRC20200716-CONVENI.pdf
0.6 MiB
17 Downloads
Detalles

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

enllaços d’interès