La CECA Insisteix en Demolir el Conveni

La CECA Insisteix en Demolir el Conveni

Comunicat conjunt de la UGT, CCOO i FINE

Després de la pròrroga de la ultraactivitat del Conveni fins al 28 de juliol, aquest dimarts 8 de juliol, es va ha tornar a reunir de forma virtual la mesa de negociació.

La CECA segueix enrocada a retallar els nostres drets, per demostrar que tenen voluntat de negociar, han variat la seva proposta d’eliminació dels triennis per la suspensió temporal de la seva meritació durant el període comprès entre l’1 de juliol de 2020 i el 30 de juny de 2022 i, a partir d’1 de juliol de 2022, reduir el seu import del 4% actual, a més de vincular la seva percepció al paràmetre del ROE, sense concretar tampoc com seria el percentatge que donaria dret al seu cobrament.

Pel que fa al salari, plantegen únicament un increment del mateix pels anys 2022 i 2023, que xifren en un 0,5% per a cadascun d’aquests anys. Addicionalment, proposen complementar-ho en aquests mateixos anys amb un pagament únic, no incorporat a les taules salarials, també en funció del compliment del ROE, sense concretar percentatge. Només miren la situació actual i s’obliden dels esforços que abans i ara han fet les plantilles, retribuint-los amb increments mínims que no estan en línia amb els quals han tingut els Ceos i els Consells d’Administració.

 

Mantenen la resta de les seves propostes:

–      Suprimir durant els anys 2021 i 2022 el Plus Conveni i després, vincular la seva percepció al ROE.

–      Supressió de les ajudes d’estudis i llar d’infants per fills/es per salaris superiors a 35.000€.

–      Jornada partida de dilluns a dijous per a tota la plantilla, com horari general, i continuada exclusivament els mesos de juliol i agost.

–      Condicionar la promoció per experiència a una avaluació professional de la tasca realitzada.

–      Suprimir la promoció per capacitació.

–      Ampliar la mobilitat geogràfica fins als 50 km.

–      Eliminar el complement  de residència.

–      Eliminació del menyscapte de moneda i plus de finestreta.

La UGT, CCOO i FINE  els hem tornat a repetir que per aquest camí no van bé, que podem valorar dur a terme alguna actuació temporal, però mai desestructurar un Conveni que és l’eix bàsic de les condicions laborals de les plantilles.

Aquestes tres organitzacions som conscients de la situació en què ens trobem, però no poden utilitzar  el  Conveni  Col·lectiu per regular circumstàncies extraordinàries.  Portem patint la reestructuració en el nostre sector des de fa diversos anys i sempre som els mateixos qui ho suportem: Els treballadors i treballadores.

Però els esforços han de ser compartits i les mesures que hagin de dur-se a terme per a la continuïtat del sector no poden emanar únicament del Conveni sectorial -el mateix cafè per a tots-, sinó que han de complementar-se amb altres acords en les Entitats, ja que no totes són iguals, ni tenen les mateixes estratègies ni tenen les mateixes estratègies ni es troben en la mateixa situació.

La CECA ha de reflexionar sobre això, i no perdre de vista que el valor més important que tenen les Entitats són les seves plantilles, encara que això no es reflecteixi en els estats financers.

La pròxima reunió se celebrarà el 14 de juliol.

#AmbLaNostraPlantilla

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

enllaços d’interès