La Mala Gana fa Complicat el que és Senzill

La Mala Gana fa Complicat el que és Senzill

Senyors i Senyores de la direcció,  Tan difícil és prendre decisions i presentar propostes de conciliació efectives o és mala gana?

No tenen voluntat, si la tinguessin sempre tindrien mitjans suficients. Així ho demostren quan la voluntat es tracta de Negoci , ” per a la conciliació sempre hi ha  mala gana”
A la comissió d’igualtat celebrada ahir, l’empresa no es va dignar a presentar ni una sola proposta fent-se l’orni a un problema que afecta greument a tots.

Per part nostra vam exposar :

No funciona la microgestió

En aquesta microgestió en els centres de treball intervenen tots menys el propi interessat/da.

Per a arribar a un acord s’han d’alinear tots els astres o desisteixes .

Pèrdua de salari

La majoria de les mesures concedides per poder conciliar es redirigeixen cap a mesures que comporten una pèrdua de salari.

Això no és conciliar.

U

Falta de transparència en la concessió

Si realment volen i tenen voluntat que puguem conciliar, haurien de penjar a “Persones” les instruccions de com i a qui hem de sol·licitar el dret a la conciliació regulat en el RD-Llei 8/2020, així com qui intervé en la decisió de la concessió. D’aquesta manera serà un procés transparent i quedarà clar.

u

Què passa amb la quarantena preventiva?

Respecte a la cura de fills i filles o persones dependents en quarantena preventiva, passen paraula. Sol·licitem que s’autoritzi de manera automàtica el teletreball.

Continuem insistint que el TELETREBALL, TORNS, ADAPTACIÓ DE JORNADA I FLEXIBILITAT són les mesures més efectives per a poder conciliar

Les mesures actuals a les quals podem optar són les següents:

PERMÍS RETRIBUÏT RECUPERABLE
 • La seva concessió i gaudi es limita fins al 30 de Setembre.
 • Limitat a un número màxim de 100 hores i/o fins que permeti regularitzar les hores abans de finalitzar l’any natural.
 • El gaudi es realitzarà per dies complets i s’haurà de recuperar abans del 31 de desembre de 2020. En aquest sentit, se sol·licitarà a la persona treballadora que, per a la seva concessió, lliuri proposada de recuperació de les hores que prevegi gaudir.
 • La concreció final sobre la seva recuperació s’haurà de pactar amb cada mànager.
 • Excepte necessitats urgents i extraordinàries, la sol·licitud haurà de tramitar-se, almenys, amb 7 dies hàbils d’antelació a la data d’inici proposada.
PERMÍS NO RETRIBUÏT 2020
 • La seva concessió i gaudi es limita fins al 30 de Setembre.
 • Per a necessitats extraordinàries vinculades amb l’emergència sanitària de la COVID-19.
 • Excepte necessitats urgents i extraordinàries, la sol·licitud haurà de tramitar-se, almenys, amb 7 dies hàbils d’antelació a la data d’inici proposada.
VACANCES 2020
 • S’elimina la limitació a 3 períodes, establerts per normativa interna, en el gaudi de les vacances d’aquest any 2020, perquè pugui ajudar-te a conciliar la teva vida personal amb la professional.
 • El període hàbil pel gaudi de les vacances és fins al 31 de gener de 2021 (Protocol de Conciliació).
MESURES REGULADES AL PLA MECUIDA (RD-LLEI 8/2020). Prorrogat a 31/01/2021

Es podrà sol·licitar qualsevol de les mesures recollides en el Pla MECUIDA fins al dia 22 de setembre :

 • El dret a l’adaptació de la jornada podrà referir-se a la distribució del temps de treball o a qualsevol altre aspecte de les condicions de treball, l’alteració o l’ajust del qual permeti que la persona treballadora pugui dispensar l’atenció i cura a les persones a càrrec seu. Pot consistir en canvi de torn, alteració d’horari, horari flexible, jornada partida o continuada, canvi de centre de treball, canvi de funcions, canvi en la forma de prestació del treball, incloent-hi la prestació de treball a distància, o en qualsevol altre canvi de condicions que estigués disponible a l’empresa o que pogués implantar-se de manera raonable i proporcionada, tenint en compte el caràcter temporal i excepcional de les mesures contemplades en la present norma, que es limita al període excepcional de durada de la  COVID-19.
 • Reducció de Jornada que podrà arribar fins al 100% d’aquesta. L’empresa haurà de contestar dins de les 24 hores següents a la seva sol·licitud.
MESURES REGULADA EN EL PLA D'IGUALTAT I EL PROTOCOL DE CONCILIACIÓ DE CAIXABANK.

Es podran sol·licitar qualsevol de les mesures recollides en el Pla d’Igualtat:

 • Flexibilitat de fins a una hora a l’entrada i la sortida.
 • Excedències per cura de fills (fins als 3 anys).
 • Excedències per cura familiar fins a 2n grau.
 • Excedència per cura de persona dependent.
 • Reduccions de jornada.

#AmblaNostraPlantilla

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.