La nostra plantilla més exposada i menys protegida

La nostra plantilla més exposada i menys protegida

La UGT interposem denúncia davant la Inspecció de Treball pels incumpliments de l’entitat en matèria de prevenció de riscos laborals.

Segons directrius recollides en el curs de formació obligatòria per tota la plantilla sobre la COVID19, els empleats hem de complir tot un protocol d’actuacions i mesures per evitar contagis, però …

Per què l’entitat no compleix amb la seva part? Per què l’entitat no compleix amb els criteris de prevenció establerts per les autoritats sanitàries?

MÉS EXPOSADA I MENYS PROTEGIDA

S’està realitzant l’acompanyament i atenció dels clients als caixers automàtics sense poder respectar la distància de seguretat, ometent-se per part de l’entitat les obligacions d’ús d’EPIS i no subministrant els equips necessaris per a la protecció de la plantilla davant les situacions de més risc que requereixen aquestes mesures, al·ludint en alguns casos a situacions excepcionals, si bé aquestes es reprodueixen diàriament i rutinàriament entre la plantilla que ens trobem treballant a la xarxa d’oficines.

🤨

Irònicament, en el protocol d’obligat compliment que ha publicat l’entitat, si aconsellen l’ús d’aquestes mascaretes autofiltrants per les visites comercials fora del centre de treball, sense que l’entitat n’hagi subministrat cap.

S’ha procedit a la reincorporació presencial massiva a la xarxa d’oficines, sense que s’hagi avaluat convenientment els centres de treball per dimensionar la capacitat d’ocupació i el compliment de les distàncies de seguretat de dos metres, problemes derivats de l’aforament, …

Malgrat les insistents i reiterades peticions de la UGT a les reunions celebrades del comitè únic de seguretat i salut laboral (CUSSL), la direcció omet la seva responsabilitat davant el greu risc de contagi de la COVID-19 que suposen determinades actuacions ineludibles pel desenvolupament de la tasca en la xarxa d’oficines, el que ens ha dut a denunciar aquests fets davant la Inspecció de Treball.

DENUNCIEM DAVANT LA INSPECCIÓ DE TREBALL

  • La manca d’una avaluació adequada dels llocs de treball, per dimensionar la capacitat d’ocupació i compliment de les distàncies de seguretat de dos metres.
  • La falta d’acord amb la representació legal dels treballadors en l’elaboració dels plans de contingència.
  • La manca de mampares de protecció entre llocs de treball que es troben a menys de dos metres de distància.
  • La manca de subministrament de màscares autofiltrants (tipus FFP2 o FFP3) obligatòries per a l’atenció als caixers automàtics.
  • La manca de dotació de màscares autofiltrants (tipus FFP2 o FFP3) per a les visites de caràcter ineludible, no recomanades actualment, fora del centre de treball.
  • La insuficient protecció de barreres físiques -mampares de protecció- en llocs de benvinguda i oportunitat de les oficines Store.
  • La manca de voluntat per concedir teletreball a la xarxa d’oficines, així com la incorporació del 100% de la plantilla en moltes oficines en eliminar-se de forma unilateral, inflexible i sobtada, la possibilitat de rotació mitjançant els torns de treball presencial i teletreball establerts.

A la UGT ens amoïna la protecció de la teva salud, la teva seguretat i el teu benestar, i lluitarem i defensarem els teus drets i interessos.

#AMBLANOSTRAPLANTILLA

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

enllaços d’interès