L’Empresa fa l’Estruç amb la Conciliació

L’Empresa fa l’Estruç amb la Conciliació

Senyors i Senyores de la direcció, Davant les Circumstàncies Excepcionals Relacionades amb la Covid-19, se’ns Presenta més que Mai la Dificultat de Conciliar.

No poden retardar decisions vitals pels empleats i empleades. La seva actitud és com la de l’estruç, no volen veure la realitat, amaguen el cap i d’aquesta manera creuen que la dificultat o el problema no existeix.

Evidentment el fet d’aïllar els seus sentits no els evita per a res el perjudici de la situació real que existeix al seu voltant. Amb aquesta “estratègia salvadora” només aconsegueixen canviar una sola realitat: LA SEVA

Seguim en les mateixes circumstàncies que al principi de la pandèmia i això va per a llarg. Necessitem mesures urgents davant el tancament d’escoles, centres de dia, confinaments, quarantenes i un llarg etc.

La UGT instem a la direcció  a què tregui el cap i convoqui a la Comissió de Seguiment del Pla d’igualtat per adoptar mesures urgents.

Per part nostra continuem insistint que el TELETREBALL, TORNS, ADAPTACIÓ DE JORNADA I FLEXIBILITAT són les mesures més efectives per  conciliar.

Les mesures actuals a les quals podem optar són les següents:

PERMÍS RETRIBUÏT RECUPERABLE
 • La seva concessió i gaudi es limita fins al 30 de Setembre.
 • Limitat a un número màxim de 100 hores i/o fins que permeti regularitzar les hores abans de finalitzar l’any natural.
 • El gaudi es realitzarà per dies complets i s’haurà de recuperar abans del 31 de desembre de 2020. En aquest sentit, se sol·licitarà a la persona treballadora que, per a la seva concessió, lliuri proposada de recuperació de les hores que prevegi gaudir.
 • La concreció final sobre la seva recuperació s’haurà de pactar amb cada mànager.
 • Excepte necessitats urgents i extraordinàries, la sol·licitud haurà de tramitar-se, almenys, amb 7 dies hàbils d’antelació a la data d’inici proposada.
PERMÍS NO RETRIBUÏT 2020
 • La seva concessió i gaudi es limita fins al 30 de Setembre.
 • Per a necessitats extraordinàries vinculades amb l’emergència sanitària de la COVID-19.
 • Excepte necessitats urgents i extraordinàries, la sol·licitud haurà de tramitar-se, almenys, amb 7 dies hàbils d’antelació a la data d’inici proposada.
VACANCES 2020
 • S’elimina la limitació a 3 períodes, establerts per normativa interna, en el gaudi de les vacances d’aquest any 2020, perquè pugui ajudar-te a conciliar la teva vida personal amb la professional.
 • El període hàbil pel gaudi de les vacances és fins al 31 de gener de 2021 (Protocol de Conciliació).
MESURES REGULADES AL PLA MECUIDA (RD-LLEI 8/2020)

Es podrà sol·licitar qualsevol de les mesures recollides en el Pla MECUIDA fins al dia 22 de setembre (pendent d’ampliació per part de les autoritats governamentals):

 • El dret a l’adaptació de la jornada podrà referir-se a la distribució del temps de treball o a qualsevol altre aspecte de les condicions de treball, l’alteració o l’ajust del qual permeti que la persona treballadora pugui dispensar l’atenció i cura a les persones a càrrec seu. Pot consistir en canvi de torn, alteració d’horari, horari flexible, jornada partida o continuada, canvi de centre de treball, canvi de funcions, canvi en la forma de prestació del treball, incloent-hi la prestació de treball a distància, o en qualsevol altre canvi de condicions que estigués disponible a l’empresa o que pogués implantar-se de manera raonable i proporcionada, tenint en compte el caràcter temporal i excepcional de les mesures contemplades en la present norma, que es limita al període excepcional de durada de la  COVID-19.
 • Reducció de Jornada que podrà arribar fins al 100% d’aquesta. L’empresa haurà de contestar dins de les 24 hores següents a la seva sol·licitud.
MESURES REGULADA EN EL PLA D'IGUALTAT I EL PROTOCOL DE CONCILIACIÓ DE CAIXABANK.

Es podran sol·licitar qualsevol de les mesures recollides en el Pla d’Igualtat:

 • Flexibilitat de fins a una hora a l’entrada i la sortida.
 • Excedències per cura de fills (fins als 3 anys).
 • Excedències per cura familiar fins a 2n grau.
 • Excedència per cura de persona dependent.
 • Reduccions de jornada.

#AmblaNostraPlantilla

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

enllaços d’interès