Mesa negociadora conveni col·lectiu de l’estalvi 26 de maig

Mesa negociadora conveni col·lectiu de l’estalvi 26 de maig

DESMUNTANT EL CONVENI

En la reunió mantinguda al llarg del dia d’ahir entre la patronal i la representació social, l’únic punt de trobada és LA DURADA DEL CONVENI.
Després de demanar la patronal un esforç a la part social per presentar una plataforma conjunta de conveni, no era necessari doncs la presentada recull les peticions dels tres sindicats CCOO, FINI i UGT, en les seves propostes individuals (convidem a la resta de la representació sindical al fet que també aportin les seves. Sembla ser que la patronal prefereix tot en el mateix document en lloc de tenir cinc). La patronal es limita a culpar a la part social pel fet que no s’hagi avançat en la negociació, perquè les nostres propostes són inservibles segons la patronal, doncs suposen un augment de costos, que és com ens consideren als treballadors i treballadores del sector:  “un cost més”.
La UGT va tornar a sol·licitar a la patronal la seva plataforma completa i l’ampliació de la ultra activitat fins al 31/12/2020. Després d’un recés ens van lliurar les seves reivindicacions, que es queden curtes amb les rebudes  fins ara,doncs  inclouen més retallades en un nou capítol classificació professional i oficines:
No obligatorietat de la figura del sotsdirector d’oficina.
Període de consolidació de quatre anys del nivell corresponent al nivell del càrrec en totes les entitats, independentment de quin sigui el seu sistema de classificació.
Pèrdua de nivell quan es deixi d’exercir el càrrec pel qual es va consolidar, amb volta a nivell immediatament anterior, tret que el corresponent al nou càrrec sigui superior.
Això unit a les retallades plantejades anteriorment.
– Eliminació de l’antiguitat (triennis).
-Jornada partida de dilluns a dijous per tota la plantilla, com a horari general, i continuada exclusivament els mesos de juliol i agost.
-Suprimir la promoció per capacitació, i condicionar la promoció per experiència a una avaluació de l’acompliment (és a dir meritocràcia).
-Ampliar la mobilitat geogràfica fins als 50 km.
-Eliminar el complement per residència.
-Suspensió del plus conveni durant els anys 2021 i 2022. Vinculació al ROE l’any 2023…
La patronal segueix ferma en el seu posicionament, que el sector està molt malament, que no genera suficient benefici per l’accionista, etc. S’obliden de la part més important que el composa: ELS TREBALLADORES I TREBALLADORS DEL SECTOR. Sense nosaltres no es generaria benefici
Qui està donat la cara davant del públic?,
Qui s’ha adaptat a les noves formes de treball?,
Qui ha ampliat la seva jornada laboral?
Qui?
Per la UGT aquesta proposta és inadmissible, ara i abans, ja els vam dir en la reunió que els contestem per respecte, però la patronal segueix amb la seva intransigència i menyspreu cap a la persona treballadora, prioritzant el benefici sobre la salut.

Us continuarem informant.

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

enllaços d’interès