NI MÉS NI MENYS, IGUALTAT

NI MÉS NI MENYS, IGUALTAT

8 DE MARÇ, DIA INTERNACIONAL DE LA DONA

8 de març de 2019. Dia Internacional de la Dona. Malgrat els avenços innegables en termes d’igualtat, molt més evidents si ens comparem en l’àmbit internacional, encara queda molt camí. La nostra societat és més justa i igualitària, no hi ha dubte. Però la dificultat de les dones a ascendir a les organitzacions empresarials i centres de decisió, la insuficient corresponsabilitat masculina a l’administració familiar, la xacra de la violència de gènere, la inadequació jurídica que ha generat sentències més que discutides, o la innegable bretxa salarial confirmen que la igualtat efectiva i real encara està lluny.


A la nostra empresa, els esforços per revertir la situació es donen de cara amb la crua realitat d’unes pressions comercials asfixiants que dificulten una conciliació real. Conciliació que porta normalment a què sigui la dona qui sacrifiqui la seva carrera professional per poder tenir cura del seu entorn.


Pot semblar que la direcció està fermament compromesa amb principis igualitaris i equitatius. Tanmateix, la seva actitud gasiva en la negociació del Pla d’Igualtat, les seves constants negatives a ampliar permisos i llicències amb el pretext que estem millor que la competència, i la tossuderia de les dades, mostren que es parla més de cara a la galeria que una altra cosa.


Aquest 8 de març, com a organització convocant de les aturades (de dues hores) i de la vaga general, t’animem a participar en tots els actes que estan organitzats en defensa d’un món més igualitari, més just i més equitatiu. Ni més, ni menys: igualtat.


 CIR190306 DIA DE LA DONA


Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

enllaços d’interès