NO HI HA ACORD PER A LES DVI DE BARCELONA I TEROL

Avui estàvem convocats per a intentar arribar a un acord entre els sindicats i la direcció de l’empresa perquè els companys de les comarques de Barcelona i Terol (que no van poder desvincular-se a l’ERO de l’any passat) ho puguin fer ara a través d’un Acord de Desvinculacions Voluntàries Incentivades.


L’empresa segueix en la seva posició inicial:

• 70% del salari regulador
• limitació pressupostària

I, en el cas de no arribar a un acord en aquestes coordenades, amenaça amb:

• No fer les DVI
• Fer-les de manera unilateral i amb condicions inferiors (67%).

La no signatura d’un Acord Laboral per part dels sindicats significaria que no es podrien realitzar aportacions al Pla de Pensions, com en acords anteriors. Per a mantenir unes cobertures similars a les actuals, l’empresa hauria de contractar una pòlissa d’assegurances, el cost de la qual seria superior al del Pla de Pensions.
I aquest cost afegit seria repercutit a l’oferta que es faria als companys i es traduiria en un percentatge del salari regulador inferior, mai superior al 67% o 68%.
Ens han convocat a una taula demà al matí perquè els hi traslladem les nostres valoracions i el nostre posicionament amb relació a la possible signatura de l’acord.
Des de la UGT volem contrastar els arguments que esgrimeix la direcció per a poder valorar la versemblança de les amenaces realitzades i el risc de futures desvinculacions unilaterals.

 

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

enllaços d’interès