Select Page

Novetats a la Nòmina d’aquest Mes

Novetats a la Nòmina d’aquest Mes

A la Nòmina d’aquest Mes s’Abona el Plus Conveni, es Revaloritza el Complement Personal 2012, es Procedeix a l’Adequació de la Retribució Salarial de Càrrecs derivat de la Classificació d’Oficines i, Gràcies a l’Acord que UGT hem Aconseguit en Seu Judicial amb la direcció de l’entitat, s’Abonen els Imports corresponents al Premi CaixaFu[Tu]r 2016.

Z

517,15 €

PLUS CONVENI

Quantia lineal (igual per a tots els Nivells) que s’abonarà els anys 2021 i 2022, sobre la base del que s’estableix en el vigent Conveni Col·lectiu.

Aquest import equival a la quantitat fixa percebuda l’any 2020 (309,86 €) a la qual s’ha incorporat 207,29 € de la part variable.

Operaran les garanties salarials establertes a aquest efecte en els diferents acords laborals d’integració vigents.

COMPL. PERSONAL 2012

Es procedeix a la revaloració del Complement Personal CP2012 que perceben tots aquells empleats i empleades que formaven part de CaixaBank a l’abril de 2012, sent aquesta revisió sobre la base del Nivell que s’ostenta a 1 de gener i amb els següents percentatges:

  • Nivells I a VII ——- 3,5%
  • Resta de Nivells —- 6%

PREMIS

CaixaFu[Tu]r 2016

Al març de 2017, davant les reclamacions que ens van traslladar companyes i companys per no haver rebut el premi que els corresponia segons les bases del Repte CaixaFu[Tu]r 2016, vam iniciar una reclamació col·lectiva, en defensa del conjunt de tots els afectats, davant la Direcció de l’Entitat a fi d’aconseguir una solució.

Han estat gairebé quatre anys de dur treball, en el qual la UGT hem tingut una actitud perseverant convençuts que la nostra reclamació era justa, i que ha possibilitat que aconseguíssim un acord en seu judicial amb la direcció de l’entitat gràcies al qual més de 700 companyes i companys veuran premiat el seu esforç en el compliment del Repte CaixaFu[Tu]r 2016, amb l’abonament de les quantitats corresponents en la nòmina d’aquest mes, i tot això malgrat el criteri mantingut inicialment per l’Entitat i sense comptar amb la participació de la resta de forces sindicals.

CLASSIFICACIÓ D’OFICINES

Es procedeix a l’adequació de la retribució salarial de càrrecs (Direcció, Sotsdirecció i GC II 2n Responsable) que s’hagin vist afectats per la classificació d’oficines, atès que els efectes de la mateixa són a 1 de gener de 2021.

Les despeses de gestió i representació es cobraran sempre en la quantia corresponent a la categoria de l’oficina, estigui o no consolidada.

En aquest enllaç, T’Informem dels diferents nivells professionals mínims, en funció de les categories de les oficines resultants de la classificació d’oficines 2021, dels qui ocupin un càrrec de Direcció, Sotsdirecció o 2n Responsable, així com dels complements salarials vinculats amb aquestes categories.

#LaForçad’AvançarJunts

About The Author

Ivan Argüelles Álvarez

Secretari d'Acció Sindical d'UGT CaixaBank. "Vaig entrar a CaixaBank el febrer de 2002. Sóc pare de dues nenes i un nen. La meva passió: la meva família i el Tai-Jitsu.

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

enllaços d’interès