PRÉSTECS D’EMPLEAT 2

PRÉSTECS D’EMPLEAT 2

CONSTITUCIÓ MESA NEGOCIADORA

22 de juliol de 2019. Derivada de la denúncia per part de la direcció de l’acord laboral de 10 de maig de 2002, dijous passat es va constituir la taula de negociació per abordar la normativa laboral en matèria de préstecs d’empleat.


El motiu adduït per la direcció és recuperar l’equilibri assolit en el 2002 amb la signatura de l’esmentat acord laboral, equilibri que entenen trencat per la repercussió negativa que ha propiciat els darrers canvis legislatius i en concret el canvi en el 2018 del subjecte passiu pel que fa a l’Impost d’actes jurídics documentats, i fa poc l’entrada en vigor de la nova Llei de Crèdit Immobiliari.


En aquesta primera reunió, la direcció ha centrat el seu focus en els préstecs per a adquisició d’habitatge, pretenent buscar una fórmula diferent de l’actual que permeti establir un tipus que compensi l’assumpció de despeses per part de l’entitat.


Des de la UGT hem exposat la necessitat d’abordar un procés de negociació d’àmbit global que possibiliti l’actualització de la normativa de préstecs d’empleats i fer-ne millores, adequant tant les modificacions legislatives dels últims anys com la mateixa realitat social actual. També s’ha d’aglutinar sota un únic cos les successives modificacions que aquesta normativa ha tingut en diversos acords laborals (juny de 2005, abril de 2008, gener de 2013) i en llurs comissions de seguiment, calent simplificar i aclarir els criteris d’aplicació.


Tanmateix, no compartim la urgència que planteja la direcció per a l’obertura d’aquesta taula de negociació, i més quan hi ha altres assumptes que requereixen des de fa temps d’una regulació, com el desenvolupament de carreres professionals a SSCC i centres especialitzats, posposada “sine die “per la direcció.


Ara com ara, les diferents negociacions desenvolupades en matèria de préstecs han anat en la línia de millorar l’anterior amb una normativa globalment més beneficiosa que l’establerta en el conveni col·lectiu, la negociació d’aquest anirà paral·lela a la que aquí encetem.


Si bé l’acord laboral de 2002 està denunciat per l’empresa, aquest segueix estant plenament vigent i continuarà sent d’aplicació en tant no s’arribi a un nou acord que el substitueixi.


A la UGT afrontem aquesta negociació amb la ferma convicció de no cedir en els drets adquirits, i avançar en favor de majors beneficis socials per la plantilla.


[wpfilebase tag=file id=1599 tpl=descarregar /]

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

enllaços d’interès