REUNIÓ CUSSL: PROTOCOL DE DESESCALADA I REPRESA D’ACTIVITAT PRESENCIAL

REUNIÓ CUSSL: PROTOCOL DE DESESCALADA I REPRESA D’ACTIVITAT PRESENCIAL

La UGT treballa per evitar que la direcció improvisi davant la tornada a la “normalitat” una vegada finalitzi la vigència de l’estat d’alarma.

Ahir es va aprovar al congrés la tercera pròrroga de l’estat d’alarma fins al pròxim 9 de maig. No podem relaxar l’aplicació de les mesures preventives actuals sinó que cal aprofundir més encara en la implementació de noves mesures així com en la correcta i efectiva dotació i distribució dels equips de protecció individual necessaris per a la plantilla.

No obstant això, davant la improvisació manifesta per la direcció en la implementació de mesures preventives a mesura que s’anaven desenvolupant els esdeveniments, es necessari una planificació davant la represa de l’activitat presencial en els centres de treball una vegada aixecat l’estat d’alarma.

En la reunió celebrada ahir pel comitè de salut laboral, des de la UGT vam aportar propostes de cara a l’elaboració d’un protocol que reculli les mesures preventives i organitzatives necessàries a tenir en compte davant d’un procés de desescalada gradual i d’incorporació als centres de treball, una vegada aixecat l’estat d’alarma, perquè aquesta es faci de forma segura per la plantilla i amb la millor protecció possible de la seva salut.

 


Des de la UGT hem demanat que es facin TESTS de diagnòstic a tota la plantilla

 

Seguint les recomanacions de l’OMS i igual que altres entitats que ja han anunciat l’acord amb QuironSalud per la realització de proves de test de la Covid-19 a la plantilla a partir de dilluns.

La UGT també ha proposat:

  • Aplicació gradual i asimètrica de les mesures en funció de la volumetria dels centres de treball i àrees geogràfiques, establint mesures específiques pels SS.CC, territorials, stores, centres d’empresa, centres de banca privada i xarxa d’oficines.
  • Aplicació estricta per part de les direccions territorials i dels DANs de les mesures preventives i organitzatives recollides en els protocols que s’elaborin, amb advertència de sanció disciplinària per aquells responsables que primant objectius comercials incompleixin el que es reculli en aquests protocols.
  • Mantenir les mesures teletreball per la plantilla catalogada com PES i com a col·lectiu de risc.
  • Mantenir  les mesures de flexibilitat establertes per atendre la cura de menors de i familiars dependents. En línia amb el que s’estableix legalment, s’hauran de mantenir aquestes mesures durant els tres mesos posteriors a la fi de la vigència de l’estat d’alarma.
  • Dotació efectiva per a tota la plantilla que realitza atenció al públic dels equips de protecció individual (guants, màscares, gels hidroalcohòlics, i mampara de protecció) amb caràcter previ a la seva incorporació al lloc de treball.
  • Mantenir les mesures actuals de control d’accés dels clients a les oficines fins que es decreti el control de la pandèmia.

 

[wpfilebase tag=file id=1901 tpl=descarregar /]

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.