REUNIÓ TAULA NEGOCIADORA CONVENI COL·LECTIU D’ESTALVI PRIMER ELS ACCIONISTES I DESPRÉS…

REUNIÓ TAULA NEGOCIADORA CONVENI COL·LECTIU D’ESTALVI PRIMER ELS ACCIONISTES I DESPRÉS…

REUNIÓ TAULA NEGOCIADORA CONVENI COL·LECTIU D’ESTALVI PRIMER ELS ACCIONISTES I DESPRÉS…


A la reunió d’avui, i pel que fa a la UGT, hem lliurat la nostra proposta completa. La intervenció de la patronal ha anat encaminada a fer-nos creure que la situació econòmica del Sector és molt feble, ja que consideren que ja no és conjuntural sinó estructural, sense veure possibilitats de millora en els quatre anys vinents. Basant-se en aquest panorama proposen més retallades de drets consolidats i eixamplar el termini de durada del conveni col·lectiu a més de quatre anys.

Des de la UGT ateses les publicacions dels resultats de les empreses del sector, amb beneficis i reducció de despeses d’explotació (a l’àmbit de les despeses de personal), no entenem que un altre cop tornem al discurs pessimista de fa quatre anys, en un moment que fins i tot el BCE i altres organismes veuen a prop el final de la desacceleració econòmica. Per a les empreses prima la remuneració de l’accionariat sobre els treballadors i treballadores, que són els que generen els beneficis per retribuir.

Considerem, i així li ho hem fet arribar a la patronal, que hem de conèixer el cost de la retribució variable i a qui va destinat. Segons ells el salari variable té un pes escàs sobre la massa salarial.
Seguim i seguirem demanant una proposta amb consonància a l’esforç realitzat per la plantilla en els darrers convenis i que reflecteixi la veritable realitat i no la hipòtesi d’un futur que han plantejat.

Endarrereixen la pròxima reunió pel 3 de març per fer una proposta concreta, diferenciant matèries que per a ells suposi un cost explícit amb les que no en tinguin.
Us seguirem informant.

 


COMUNICAT CONVENI 28 GENER

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

enllaços d’interès