Reincorporació Presencial i Tornada a l’Escola

Reincorporació Presencial i Tornada a l’Escola

És Necessari Adequar les Previsions de Reincorporació Presencial als Centres i Millorar les Mesures Establertes que Cobreixin les Necessitats de Conciliació de la Plantilla.

Estem assistint a un important augment dels rebrots a nivell general, i no obstant això, lluny de retardar el procés de reincorporació presencial dels companys i companyes que actualment es troben en situació de teletreball (Serveis Centrals, Centres Corporatius, Direccions Territorials, InTouch, …), l’entitat manté les seves previsions de reincorporació durant el mes de Setembre comunicada el passat 3 de juliol.

Prevenir: Prendre precaucions o mesures per endavant per a evitar un mal, un risc o un perill.

Des de la UGT reiterem a la direcció la necessitat d’adaptació per part de l’entitat a les diferents situacions en les quals es troben cada territori que permetin reduir el risc d’exposició al contagi, mantenint el teletreball com una de les principals mesures preventives, sobretot en aquelles zones que s’estan veient afectades per un fort increment dels rebrots.

Creix la incertesa davant el començament de les classes i amb això la preocupació dels què tenim fills i filles en edat escolar, respecte a poder acollir-nos a mesures que ens facilitin la conciliació en cas de cancel·lació de les classes o tancament de les escoles.

La UGT ens hem dirigit a la direcció instant-los a prorrogar, més enllà del 30 de setembre, les actuals mesures de conciliació establertes per l’entitat, així com a negociar noves mesures d’acord amb les nostres propostes que ja vam prsentar el mes de maig, entre altres:

Vacances
  • Ampliació del període actual de gaudi de les vacances de l’exrecici 2020 fins al 31 de gener de 2022.
Permís Retribuït Recuperable
  • Eliminació de la limitació actual de 100 hores i ampliació del termini de recuperació de les hores durant els pròxims dos anys.
Permisos sense sou de Conveni
  • Que no compti la seva concessió a l’efecte del còmput del nombre de permisos en un límit temporal, eliminar l’antiguitat en el servei per a la seva petició i rebaixar el temps d’antelació en la petició a 3 dies abans de l’inici.
Permís especial COVID-19 no retribuït
  • De 6 mesos de duració.
  • Amb facilitats financeres per pal·liar la manca d’ingressos, bestreta d’una anualitat i poder suspendre temporalment el pagament de quotes dels préstecs.
Cobertures d'absències
  • Dotació d’una bossa extraordinària d’ETT’s per a cobertures.

Amb la signatura de l’acord aconseguit el mes de juny, la UGT hem aconseguit una reivindicació en matèria de prevenció, garantint la realització dels tests a la totalitat de la plantilla de CaixaBank.

En línia amb l’anterior, es realitzaran tests serològics ràpids a tota la plantilla de serveis territorials, centres corporatius i empreses del grup amb anterioritat a la data de la seva reincorporació. A la resta de la xarxa comercial es continuaran realitzant tests durant els mesos de setembre i octubre.

Què són i a què consisteixen els Test Serològics Ràpids?

El test serològic ràpid consisteix en una extracció de sang, l’anàlisi de la qual permet detectar els anticossos de la COVID-19 que produeix l’organisme a conseqüència de la infecció.

La presa de la mostra es podrà fer o bé per punció en el dit o per una petita extracció en vena, encara que el procés posterior serà el mateix, és a dir, s’aplicarà la sang extreta sobre el reactiu i en uns 10-15 minuts es tindrà el resultat

Significats clínics en funció dels resultats

IgM (-) i IgG (-): aparentment no has passat la malaltia.

IgM (-) i IgG (+): indicatiu d’infecció passada.

IgM (+) i IgG (+): Indicatiu d’infecció recent. Existeix risc de contagiar a tercers.

IgM (+) i IgG (-): Indicatiu d’infecció molt recent o en fase aguda. Existeix risc de contagiar a tercers.

Quines són les accions per a seguir en funció dels resultats?

En cas de IgM (+) (amb independència del resultat de la IgG) se’t realitzarà un test PCR en les mateixes instal·lacions, informant al teu mànager i a RRHH del teu àmbit, i romanent en aïllament en el teu domicili fins a confirmar el resultat de la prova PCR:

  • Si PCR (+): hauràs de quedar-te en aïllament en el teu domicili i posar-te en contacte al més aviat possible amb el Servei Públic de Salut així com amb RRHH de la teva DT. S’ha d’activar el protocol d’actuació per a cas confirmat d’infecció per Covid-19 en un centre de treball.
  • Si PCR (-) podràs reincorporar-te al teu lloc de treball.
On es realitzen les proves?

La realització dels test es durà a terme per tres Laboratoris.

En edificis on hi ha una gran incorporació de persones, es realitzarà l’extracció de sang en aquests edificis per un dels laboratoris i s’habilitaran els espais oportuns.

Per a la xarxa d’oficines i la resta d’edificis corporatius, on no es gestionarà de manera”onside”, es realitzaran les convocatòries en els locals dels laboratoris. Quan el desplaçament sigui superior a 50 Km, els laboratoris enviaran un equip de DUE´S per a fer la presa de mostres en els nostres centres, per al que s’establiran unes oficines de referència.

#AmblaNostraPlantilla

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.