Retribució Flexible – Desmuntant Rumors

Retribució Flexible – Desmuntant Rumors

La contractació de productes inclosos en el Pla de Retribució Flexible NO suposa un perjudici davant possibles processos de reestructuració d’ocupació.

Pla de Retribució Flexible

En l’estipulació segona de l’acord d’adhesió individual al Pla de Retribució Flexible (el document que surt per signar quan contractes un producte a Compensa+) es recull que:

“La participació a Compensa+ no suposa cap variació quantitativa de l’import del salari brut anual a percebre per la persona treballadora, el qual no diferirà del que hagués percebut en el supòsit de no haver participat en el pla.

En conseqüència, la participació a Compensa+ no afectarà els conceptes bruts que es percebran per part de la persona treballadora, ni a les seves revisions, i que conformen el salari brut dinerari actual.”

Les indemnitzacions a percebre pels qui es van adherir a les mesures d’extinció en els últims acords de Reestructuració i en els acords de Desvinculació incentivada s’estableixen en funció a un percentatge del salari brut anual.

E.R.O.

Més Informació

En els últims acords de reestructuració, a l’efecte del càlcul de les indemnitzacions i compensacions econòmiques pactades, s’estableixen percentatges respecte al Salari Brut Fix Anual percebut pel treballador en els últims dotze mesos previs a la data d’extinció del contracte.

D.V.I.

Més informació

De fet, es continua percebent els mateixos conceptes de salari, si bé posteriorment es fa una fórmula de descompte i conversió en salari en espècie. Aquesta fórmula no afecta possibles processos de reestructuració perquè aquest càlcul posterior (descompte i conversió en espècie) no es té en compte a l’hora de calcular el Salari Brut Fix Anual usat per als processos d’EROs, DVIs, etc..

Participar en la retribució flexible no afecta en cas de possibles processos de reestructuració perquè no redueix el Salari Brut Fix Anual.

De fet, es continua percebent els mateixos conceptes de salari, si bé posteriorment es fa una fórmula de descompte i conversió en salari en espècie. Aquesta fórmula no afecta possibles processos de reestructuració perquè aquest càlcul posterior (descompte i conversió en espècie) no es té en compte en calcular el Salari Brut Fix Anual usat per als processos de EREs, DVIs, etc..

A continuació pots veure com afecta la retribució flexible a la nòmina (exemple amb contractació de l’assegurança mèdica de familiars):

Nòmina amb Retribució Flexible

Nòmina sense Retribució Flexible

Són molts els companys i companyes que ja s’estan beneficiant dels avantatges que ofereix aquesta forma de retribució salarial fruit de la negociació col·lectiva.

Si tens qualsevol dubte o precises de més informació o assessorament sobre aquest tema, posa’t en contacte amb el teu delegat de la UGT.

#UnitsGuanyemTots

About The Author

Ivan Argüelles Álvarez

Secretari d'Acció Sindical d'UGT CaixaBank. "Vaig entrar a CaixaBank el febrer de 2002. Sóc pare de dues nenes i un nen. La meva passió: la meva família i el Tai-Jitsu.

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

enllaços d’interès