Retribució Flexible: un Nou Avantatge Fruit de la Negociació

Retribució Flexible: un Nou Avantatge Fruit de la Negociació
Fruit de la Negociació i de l’Acord Aconseguit per la Unió Sindical CaixaBank el passat 8 de maig de 2019, s’Inicia el Llançament General per a la Xarxa de la Retribució Flexible, Habilitant-se la Contractació de Productes a partir del pròxim Dilluns 21.
La Retribució Flexible és un sistema retributiu que ens permet destinar, de manera voluntària, part del nostre salari dinerari a productes i serveis, beneficiant-nos de deduccions o exempcions fiscals que augmenten el nostre salari disponible.
Tindran accés al pla de retribució flexible tots els empleats en actiu de l’entitat, independentment de la seva antiguitat o tipus de contracte.

Els productes disponibles per a la seva contractació són:

 

Millora Assegurança Mèdica d’Empleat: per a empleats amb discapacitat reconeguda legalment =>33%.
Assegurança Mèdica de Familiars: per a cònjuges i/o fills (menors de 25 anys o amb discapacitat =>33% reconeguda legalment)
Escola Bressol: per a menors de 3 anys.
Assegurança d’Estalvi per a la jubilació.
Targeta de Transport.

Hi ha un límit legal (art. 26.1 ET) per la qual l’import destinat juntament amb altres partides que puguem estar percebent com a salari en espècie, no pot superar el 30% del nostre salari brut. No obstant això, l’entitat estableix un límit màxim, que podrem destinar a la contractació de productes, del 25% de la nostra retribució anual bruta total, descomptant d’aquest percentatge aquells que percebem amb naturalesa de retribució en espècie.

Rebre part del nostre sou en forma de retribució en espècie o flexible no afecta negativament al càlcul de prestacions de la seguretat social, desocupació, quitança o jubilació, ja que aquests conceptes formen part de la base de cotització, ni tampoc afecta a l’import corresponent a l’aportació al pla de pensions, al solem ni a la capacitat d’endeutament.

Atès que es produeix una variació en la manera de percebre el nostre salari, existeix l’obligació legal de recollir la nostra acceptació a l’adaptació al nou sistema retributiu, recollint-se la mateixa a través d’una novació contractual.

Les contractacions podran realitzar-se en qualsevol moment. Però depenent de la data en què es faci, els productes entraran en funcionament el mes següent, o dos mesos després.

Pots consultar aquí les FAQ´s (preguntes freqüents) sobre el Pla de Retribució Flexible i els diferents productes contratables.

Si necessites més informació o ajuda en la gestió de la retribució flexible, no dubtis a posar-te en contacte amb el teu delegat de la UGT.

#AmblaNostraPlantilla

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

enllaços d’interès