Reunió ERO 8 de Juny

Reunió ERO 8 de Juny

LA FE ÉS FER EL PRIMER PAS, FINS I TOT QUAN NO VEUS L’ESCALA COMPLETA

 

Ahir, #junts, la RLT va decidir desconvocar la vaga anunciada per a aquest dimecres 9 de juny, com a gest de la nostra bona fe negociadora.

 

La força de les mobilitzacions és indiscutible en un escenari de retallades salvatges com el que planteja la patronal a la plantilla de CaixaBank.

La vaga és la màxima expressió del conflicte en el qual ens trobam immersos i un mitjà de protesta i pressió que no és intranscendent. Com hem comprovat, els èxits de les aturades realitzats els dies 2 i 7 i la convocatòria de vaga del dia 9, encara que finalment no s’hagi realitzat, han tingut, en aquest sentit, un efecte immediat en la negociació.

Els sindicats de CaixaBank NO renunciam al dret de vaga i ens reservam el dret d’exercir-lo en el moment més oportú del procés.

Estem tots i totes preparats,

tant a la taula com en els centres de treball, en el cas d’haver de recórrer a noves mobilitzacions.

Havíem previst un escenari de vaga per al dia 14 de juny, però amb el nou calendari de negociació la vaga del dia 14 es traslladarà a una altra data, ja que l’empresa ha rebut avui de matí la nostra proposta i estem a l’espera de la seva valoració, que no es produirà fins a la propera reunió del dia 15 de juny.

Us anunciem que el comitè de vaga traslladarà les dates de conflicte a dies més pròxims al previsible tancament de la negociació, que informarem oportunament, perquè l’efecte de la vaga, si de cas, ens porti a aconseguir els nostres objectius.

 

En la reunió mantinguda ahir, l’empresa va fer moviments de millora en les seves propostes, que la RLT continuem valorant d’insuficients.

 

 • RECOL·LOCACIÓ: Manteniment de retribució fixa i antiguitat, i afegeixen el dret a reincorporació  CXB per voluntat de l’empleat una vegada transcorreguts 6 anys en cas de produir-se una vacant en un radi de 50 km del centre de destí de la persona treballadora. A més també del dret de retorn, sense límit temporal, en el cas que la filial surti de l’àmbit de control del grup o en el cas que la societat matriu pugui realitzar processos de reestructuració d’ocupació i que els pugui interessar al treballador. 
 • Rebaixen en 205 les EXTINCIONS de la xarxa comercial
 • Modifiquen la seva proposta de reducció del PLUS D’HORARI LABORAL SINGULAR a 3.000 euros en lloc dels 2.000 euros bruts anuals
 • CONSOLIDACIÓ DE NIVELL RETRIBUTIU DE CÀRRECS: modifiquen la seva proposta de consolidació del càrrec des dels 48 mesos i la redueixen a 36 mesos transcorreguts des del seu nomenament. I de 36 a 24 mesos per als posteriors

 

Després d’un recés en la reunió, TOTA LA UNITAT SINDICAL hem presentat una CONTRAPROPOSTA DETALLADA de mesures condicionada a la voluntarietat de les extincions, tal com ahir demanava l’empresa:

 

 

1. PEL QUE FA A LES MESURES D’EXTINCIÓ:

 

VOLUNTARIETAT

 

 • Hem manifestat a la direcció que l’únic camí de per a aproximar posicions és la voluntarietat de tot el procés de reestructuració.


 • Amb aquesta premissa, de voluntarietat, hem presentat una contraproposta econòmica de sortides detallada.

 

 • Insistim en els 3 col·lectius que podria dividir-se en diferents franges d’edat a la data d’extinció, amb data de sortida fins al 30.06.2023
 • Proposem una prelació de sortida per col·lectius d’edat A -B – C
  • Col·lectiu A: Treballadors nascuts en 1968 i anys anteriors
  • Col·lectiu B: Treballadors nascuts en els anys 1969 – 1970 – 1971
  • Col·lectiu C: Resta de treballadors.

En el següent enllaç pots accedir a el document amb informació ampliada de la proposta econòmica per a cada grup:

https://www.ugtcaixabank.cat/download/655/nova-categoria/249543/def_proposta-economica-representacio-sindical_-cat.pdf

2. PEL QUE FA A LES MESURES D’ACOMPANYAMENT PER A LA FLEXIBILITAT, L’ESTALVI DE COSTOS I PREVISIÓ SOCIAL:


 • COBERTURAS DE BAIXES

Segons la quantificació realitzada per la RLT de les cobertures dels últims anys, estimem en 1.075 jornades completes anuals de conveni que equivaldrien a aquest mateix nombre de reduccions d’extincions.

Proposem la creació d’un equip de suport equivalent a aquest número perquè es mantingui la vigència de l’acord que els regula.

 

 • EIC (Excedència Incentivada CXB)

Proposem 250 EIC a 3 i 5 anys amb les mateixes condicions dels acords anteriors signats a CXB.

 

 • RECOL·LOCACIONS

Insistim que s’han de fer amb la fórmula d’excedència de grup. Podem valorar l’ampliació del període mínim de permanència en l’entitat de destí per a poder exercir el dret de reincorporació a partir d’1 any després del període de finalització de l’ERO.

 

 • CONSOLIDACIÓ DE NIVELLS

Rebutgem totalment qualsevol modificació de la normativa vigent.

 

 • PLUS HORARI LABORAL SINGULAR

Ha de mantenir-se en els seus termes actuals.

Tots els altres punts proposats per l’empresa ens remetem a la nostra última intervenció en taula del dia 2 de juny.

 

 • ALI

Sol·licitem que el cens que ens van passar amb la retribució se li afegeixi l’entitat de procedència de l’empleat per a veure l’impacte de la variable.

 • SISTEMA DE PDP

Per a realitzar la transició del sistema de promoció del PDP al sistema de promoció de CaixaBank, es proposa establir un sistema de correspondència dels punts que es tenien de PDP amb el sistema de promoció de CaixaBank.

 

Proposem analitzar una liquidació econòmica d’aquest dret o bé un equivalent en el temps que li queda a l’empleat per al següent ascens de nivell.

 

La fe és fer el primer pas, fins i tot quan no veus l’escala completa.Martin Luther King, Jr.

 

 

Senyors de la direcció, recapacitin.

 

Exigim que en la pròxima taula sí que faci contrapropostes per part de l’empresa a totes i cadascuna de les nostres, les presentades avui i les del dia 1 de juny que continuen ignorant-se.

 

 

SE’LS ESGOTA EL TERMINI I A NOSALTRES ELS ACTES DE FE.

NO TINDRAN MÉS OPORTUNITATS.

 

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

enllaços d’interès