REUNIÓ MESA NEGOCIADORA. COVENI COL.LECTIU D’ESTALVI. PROPOSTA SEGLE XIX

REUNIÓ MESA NEGOCIADORA. COVENI COL.LECTIU D’ESTALVI. PROPOSTA SEGLE XIX

PROPOSTA DEL SEGLE XIX

En la reunió celebrada avui, la patronal ens presenta una innovadora proposta per canviar el format del conveni col·lectiu per tal d’adaptar-nos a la transformació del model de negoci. Segons han manifestat “estem ancorats en un model d’horari rígid, molt poc realista”. Per aquest motiu a l’article 30 del conveni, de set apartats que el componen, només volen que romangui la jornada laboral anyal de 1.680 hores, mantindrien la consideració del dissabte sant com festiu i se suprimiria la referència a l’horari.


No volen que es facin hores extres, però si n’hi hagués, serien compensades amb temps lliure. Segueixen sense adaptar els permisos a dies laborals, i no computen el permís de matrimoni a partir del dia hàbil següent, quan ja estava acordat en una comissió paritària. Ha de tractar-se d’un descuit, és clar.


Préstec d’adquisició i canvi d’habitatge, la patronal pretén aproximar-lo a la regulació dels consumidors pel que fa a despeses, per això ofereixen euribor + 0,8%.


Classificació i promoció professional, proposen la supressió per un model vinculat a la productivitat, resultats, formació d’equips, disponibilitat, competència comercial i a discreció de l’empresa, com podem observar totalment OBJECTIU.


Davant d’aquesta moderna proposta, des de la UGT els hi hem exposat:

El nostre rebuig a la desaparició d’un horari de referència per al sector. Amb el que han plantejat suposa la desregulació dels horaris de treball, en deixar la negociació del calendari laboral en l’àmbit de cada empresa.


Pel que fa a la supressió de la promoció per experiència i capacitació, els hem transmès la nostra oposició per ser l’única via per ascendir dels companys i companyes del sector.


La UGT els ha lliurat la plataforma de la jornada, vacances i permisos que era el capítol a tractar avui; Jornada màxima de 1.600 hores, els 15 minuts de descans considerat temps de treball efectiu, consolidació del dia de lliure disposició, ampliació a 27 dies hàbils de vacances. La creació d’una borsa de 25 hores hàbils anyals per anar al metge. Els permisos en dies hàbils, permís per lactància 15 dies hàbils. Establir els dies 24, 31 de desembre i 5 de gener una jornada efectiva de 4 hores. Hem lliurat també la nostra proposta en matèria de desconnexió digital.


No cal dir que l’augment a compte que UGT havíem proposat en l’anterior mesa ha estat rebutjat, “encara no és el temps” …. després de deu mesos de negociació.


Tot i que la patronal parla de futur, des de la UGT creiem que està pensant en el segle XIX i no ho podem acceptar.

Us seguirem informant.


 

CIR04102019 Proposta Segle XIX

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

enllaços d’interès