QUÈ ENTÉN LA PATRONAL PER DESCONNEXIÓ DIGITAL?

QUÈ ENTÉN LA PATRONAL PER DESCONNEXIÓ DIGITAL?

REUNIÓ MESA NEGOCIADORA
CONVENI COL·LECTIU D’ESTALVI
QUÉ ENTÉN LA PATRONAL PER DESCONNEXIÓ DIGITAL?


En la reunió celebrada ahir, la patronal ens va presentar la seva proposta sobre el dret a la desconnexió i bones pràctques en la gestió del temps de treball, un document que no garanteix als treballadors del sector el dret a la desconnexió digital, ple d’expressions com “amb caràcter general”, “s’evitarà” “es recomana”.

La UGT va recordar a la patronal que és un dret reconegut en la Llei Orgànica de Protecció de Dades i Garantia dels Drets Digitals vigent des de desembre de 2018 i en concret l’article 88 de la norma que determina que els treballadors i treballadores tenen dret al fet que, fora del seu horari de treball, els seus ocupadors respecten els temps de “descans, permisos i vacances”, així com la seva intimitat personal i
familiar amb l’objectiu de potenciar la conciliació.

La UGT els hi va lliurar les nostres propostes, amb els següents punts;

• Les persones treballadores per tal de conciliar la vida personal i laboral no respondran a cap comunicació, sigui quin sigui el mitjà u􀆟litzat (correu electrònic, whatsapp, telèfon, etc.), un cop finalitzada la seva jornada laboral diària.
• Ús dels disposi􀆟us digitals només a l’àmbit laboral, protecció de la in􀆟mitat de les treballadores i treballadors del sector, garan􀆟r la integritat dels disposi􀆟us així com establir criteris d’u􀆟lització, establint un sistema de desconnexió automà􀆟c en funció dels horaris existents, comprès entre els 30 minuts posteriors a l’hora de sor􀆟da i els 30 minuts anteriors a l’horari d’entrada.
• Per tal de garan􀆟r el temps de descans, permisos i vacances de les persones treballadores es garan􀆟rà el seu dret a la desconnexió digital durant el període que durin les mateixes.
• Les reunions de treball, siguin telemà􀆟ques o presencials, hauran de realitzar‐se dins l’horari laboral del personal assistent a aquestes. No es podran convocar en vigílies de festius, ni els divendres.
• Formació es realitzarà dins de l’horari laboral.


Pel que fa a la proposta de la reunió anterior sobre l’art. 37 de l’actual conveni sobre permisos, des de la UGT vam respondre a la patronal que en el mateix document ni tan sols es recollien ar􀆟cles que figuren en l’Estatut dels Treballadors, com són: el dret a l’acumulació d’una hora d’absència del treball per a la lactància de menor fins que compleixi nou mesos, així com el temps indispensable per a la realització dels exàmens prenatals … i altres drets que ja estan en el conveni col·lectiu actual com el dia de lliure disposició, les excedències o permisos …. La patronal va contestar que ho revisarà i que el que ja està acordat romandrà. Hem de pensar que ha estat un descuit?


Propera mesa de negociació 7 de novembre, seguirem tractant aquests temes a més del capítol de previsió social.


Us seguirem informant.


CIR20191021 CONVENI CAT

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

enllaços d’interès