Conveni Col·lectiu: Teletreball i Desconnexió Digital

Conveni  Col·lectiu: Teletreball i Desconnexió Digital

Teletreball i Desconnexió Digital:

 La UGT, CCOO i FINE considerem la seva regulació imprescindible

Entre els punts de l’acord, aconseguit al juliol, pel Conveni d’Estalvi es troben la regulació del teletreball i la desconnexió digital. Dos temes que considerem fonamentals per a dotar al sector d’un mateix marc a aplicar a totes les entitats.

El 30 de setembre finalitza la pròrroga de la ultraactivitat del Conveni, de manera que ens trobem en la recta final de la negociació. I és imprescindible aconseguir aquesta regulació en aquestes matèries, així com plasmar en el text del conveni tots els punts de preacord.

L’aprovació del Reial Decret Llei que regula el treball a distància i el teletreball ,fa més fàcil aconseguir-ho, atès que moltes de les qüestions que inicialment demandàvem les organitzacions sindicals ja queden resoltes en aquesta legislació.

Tanmateix, hi ha unes altres que han estat derivades a l’àmbit de la negociació col·lectiva, i que són de gran rellevància: com es dotaran els mitjans i eines que permetin el teletreball; el pagament de les despeses en els quals incorre la persona treballadora; els termes de la voluntarietat i la reversibilitat del treball a distància; com es gestiona la desconnexió digital, etc.

La UGT, CCOO i FINE ens mantindrem ferms en el nostre objectiu de regular les millors condicions de teletreball, desconnexió i drets digitals.

En el preacord subscrit al juliol, van aconseguir que la Patronal retirés la majoria de les seves propostes més lesives per a la plantilla, alhora que introduíem millores significatives en matèria de temps de treball i permisos, préstecs i salut laboral.

[wpfilebase tag=file id=1981 tpl=descarregar /]

#AmblaNostraPlantilla

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.