Teletreball per al Col·lectiu de Risc

Teletreball per al Col·lectiu de Risc

Instem la Direcció a Establir de nou el Teletreball per als Col·lectius de Risc com a Mesura Preventiva i a Atendre Les nostres Propostes davant els Tancaments de l’Hostaleria i Confinaments Perimetrals.

Ahir, el govern de l’estat español va decretar un nou estat d’alarma per mirar de contenir la segona onada de contagis de coronavirus que torna a tensionar el nostre sistema sanitari, establint diferents mesures dirigides a evitar l’agrupació de persones sense relació de convivència i mantenir el distanciament entre elles, així com reduir la mobilitat de les poblacions.

És necessària una acció decidida per part de la direcció de l’entitat per protegir la salut i seguretat dels empleats. Les mesures temporals de caràcter extraordinari adaptades fins avui han intensificar-se de nou sense més demora, atesa l’evolució de l’epidèmia, per prevenir i reduir el risc d’exposició al contagi.

S’ha de prioritzar novament el teletreball, sobretot amb els empleats i empleades del Col·lectiu de Risc, la situació del qual hauria de tornar a ser revaluada pel Servei de Vigilància de la Salut atesos els actuals indicadors epidemiològics que se situen en un nivell de risc alt o molt alt a gairebé tot el territori nacional.

És important que ens avancem al rebrot, no podem anar a remolc perquè llavors arribarem tard.

La setmana passada, davant els tancaments d’establiments de restauració i els confinaments perimetrals decretats en determinades localitats i territoris geogràfics, la UGT vam instar a la direcció que procedís al tancament dels centres de treball de les zones afectades en la jornada de tarda, mentre que la plantilla d’aquests centres fes la seva prestació laboral mitjançant teletreball en el seu domicili. (vegeu le nostres circulars del 19 d’octubre: https://wp.me/p87ai7-15pz i https://wp.me/p87wyg-11jy )

Els responsables de la nostra entitat haurien de prendre bon exemple de les mesures adoptades en Bankia i en BBVA sobre aquesta qüestió, que van acordar que en aquells territoris/localitats que per la incidència de la COVID19 els establiments de restauració romanguin tancats, cap oficina obrirà a la tarda i es realitzarà teletreball (tots els col·lectius amb jornada de tarda) o realitzaran la jornada de forma continuada.

La UGT ens preocupem per la protecció de la teva salut, la teva seguretat i el teu benestar, i lluitarem i defensarem els teus drets i interessos.

#AmbLaNostraPlantilla

About The Author

Ivan Argüelles Álvarez

Secretari d'Acció Sindical d'UGT CaixaBank. "Vaig entrar a CaixaBank el febrer de 2002. Sóc pare de dues nenes i un nen. La meva passió: la meva família i el Tai-Jitsu.

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.