Tests per T@ts: ¡¡Aconseguit!!

Tests per T@ts: ¡¡Aconseguit!!
Assolim un Acord amb la Direcció que Garanteix la Realització de Test per Tothom i a Tots els Centres de Treball.
La UGT hem reclamat reiteradament la realització de TESTS com a mesura òptima per garantir la salut de tots, doncs és un instrument molt recomanable per assolir l’objectiu de detectar, de manera precoç, situacions que podrien comportar una propagació no desitjada de la malaltia.

Amb la signatura d’aquest acord amb la direcció de l’entitat, assegurem la realització de tests a la totalitat de la plantilla de CaixaBank, en tots els centres de treball, tant als que es reincorporem presencialment com als que estem prestant serveis en presència actualment.

Tests PCR
La modalitat de TESTS triada és provisionalment el TEST PCR, que actualment és la fórmula diagnòstica de major precisió. Tanmateix, si s’identifiqués en algun moment una prova alternativa, millor o més eficient , es podrà modificar la realització per aquesta última.
Obligatori per casos simptomàtics i casos en situació d'aïllament
Serà obligatòria la realització dels tests a qui:

  • Presentin símptomes compatibles amb la COVID-19 i no li sigui prescrita la realització de la prova per part del seu metge de la sanitat pública.
  • Estigui en situació d’aïllament per cas sospitós, positiu o per ser el seu contacte estret, per garantir que la seva incorporació als centres de treball es dóna en condicions òptimes de seguretat per la resta d’empleats i clients.
Temps efectiu de treball
Els “TESTS” no suposaran una càrrega, cost o conseqüència negativa i perjudicial pel treballador.

Hauran de realitzar-se dins de la jornada laboral, i quan això no sigui possible, el temps invertit en el desplaçament i la seva realització haurà de considerar-se com a temps efectiu de treball.

Confidencialitat
Els “TEST” es realitzaran pel personal sanitari amb acreditada competència tècnica, formació i capacitat, causant les menors molèsties al treballador, i garantint sempre el seu dret a la intimitat i a la dignitat, així com la confidencialitat de tota la informació relacionada amb el seu estat de salut.

L’accés a la informació mèdica de caràcter personal obtinguda amb els “TESTS” es limitarà al personal mèdic i a les autoritats sanitàries que duguin a terme la vigilància de la salut dels treballadors, sense que pugui facilitar-se a l’empresa o a altres persones sense el consentiment exprés de la persona treballadora.

Les dades obtingudes dels “TESTS” no podran ser usats amb finalitats discriminatoris ni en perjudici de les persones treballadores.

#AMBLANOSTRAPLANTILLA

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

enllaços d’interès