Ús obligatori de mascaretes: sentit comú i responsabilitat

Ús obligatori de mascaretes: sentit comú i responsabilitat

Els empleats han d’utilitzar les mascaretes en les situacions en què interactuïn amb clients o altres empleats quan no es respectin els dos metres de distància o no hi hagi una barrera física (mampara).

Aquesta mesura ens recorda l’alta transmissibilitat de la COVID-19, especialment en les fases inicials de la malaltia i en les persones asimptomàtiques. Si bé ja totes les províncies es troben, com a mínim, a la Fase 1, i es flexibilitzen determinades restriccions establertes després de la declaració de l’estat d’alarma, no podem relaxar les mesures preventives implementades fins ara, per poder prevenir al màxim qualsevol rebrot.

La prevenció de la salut de la plantilla i dels clients ha de prevaldre sobre els nivells de producció que alguns comandaments intermedis ja estan exigint als seus equips.

La UGT denunciem davant la direcció de l’entitat, que no s’està seguint al peu de la lletra el que indiquen les recomanacions del Ministeri de Sanitat pel que fa als EPI amb els quals s’ha de dotar a la plantilla que ha de prestar ajuda al públic als caixers automàtics, a la xarxa d’oficines i davant d’una activitat comercial ineludible fora de centre de treball.

Fins que  no es recuperi la normalitat, ens oposem a la seva realització.

Atès que es trenca la distància de dos metres, i davant la possibilitat d’atendre a un cas positiu de la COVID-19 asimptomàtic, la plantilla hauria de disposar de mascaretes autofiltrants tipus FFP2 i guants de protecció enfront de la penetració de virus. Malauradament, la mascareta tipus quirúrgica que se subministra a les oficines no compleix amb els criteris establerts com a EPI, perquè no protegeix les persones que les porten davant de la inhalació de substàncies perilloses i, per tant, se’ns està exposant a tota la plantilla al risc de contagi i alhora es crea una bretxa de seguretat pel que fa a la resta de mesures preventives implementades.

Cal donar una solució al respecte mitjançant: 

  • Dotació a les oficines de mascaretes de protecció autofiltrant tipus FFP2 i guants de protecció enfront de la penetració de virus així com de pantalles facials complementàries.
  • O en defecte de les anteriors, donar instruccions de no atendre al públic als caixers automàtics, derivant aquesta atenció al lloc de caixa degudament protegit amb mampara.

RECORDA:

Les mesures de control del contagi en els centres de treball recollides en el “protocol d’actuació” establert per l’entitat, segueixen estant  vigents i són d’obligat i d’immediat compliment, i són inadmissibles interpretacions al respecte per part dels responsables comercials.

#AMBLANOSTRAPLANTILLA

CIR2020525 Us Obligatori De Mascaretes, Sentit Comu I Responsabilitat

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

enllaços d’interès